Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tartós lehangoltság. Mit tegyek?

Tartós lehangoltság. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Régen mindig vidám voltam, aztán valószínűleg depressziós lettem. Hosszú ideig váratlan hangulatváltozásaim voltak. Sokszor úgy éreztem, szeretem az életet, így ahogy van, viszont gyakran voltam annyira magam alatt, hogy az öngyilkosságot fontolgattam, olyan dolgok miatt, amiket tudtam, hogy túlreagáltam (pl. sértések, problémák), de az érzelmeimet nem tudtam irányítani. Már úgy gondolom, ilyen könnyen nem adom fel, nem ölöm meg magam, viszont az utóbbi időben gondok vannak velem; folyamatos komorság, semminek sem tudok örülni. Sosem mosolygok, minden életkedvem elszállt. Könnyen felkapom a vizet, minden problémát felnagyítva látok és nagyon lesújt a legapróbb dolog is. Egész nap a szobámban ülök, zárt ajtóval. Taszít a gondolat, ha emberek közé kell mennem, az is zavar, ha vidámak az emberek körülöttem. Mit tehetnék? Hogyan tudnám megváltoztatni a helyzetet?
2009. ápr. 14. 18:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Csak Te oldhatod meg a problémádat vagy a pszichológus!

Itt a jó idő, süt a nap, nehogy már a szobában kuksolj. Keresd fel a barátaidat és menjetek el valahova. Nem kell, hogy egész napos program legyen, nem kell nevetned és senki sem fogja Tőled elvárni, hogy jajj de vidám legyél, de kezdetnek jó.

Szép lassan pedig hidd el, vissza fog állni a régi rend, de ahhoz Neked is kell akarnod.

-Tündérlány(17)-

2009. ápr. 14. 20:31
 2/4 anonim ***** válasza:
Elég súlyosnak tűnik a helyzet, talán nem ártana felkeresni egy pszichológust, addig is próbáld ki a gyógynövényes Nervenpflege tablettát, vagy más orbáncfű-tartalmú készítményt, és javaslom még olyan újságok olvasgatását, mint pl. az Elixir vagy Természetgyógyász. Ezek segíthetnek magadra találni.
2009. ápr. 14. 21:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát ez sajnos a depresszió..

Velem is volt ilyen régebben, de hála mindennek sikerult kilábalnom belole :)

Próbálj meg orulni az élet apró oromeinek, beszélgess a barátaiddal, szuleiddel vidám dolgokról, hallgass vidám zenéket (foleg a szabadságról és a békérol) !

Menj ki a természetben, mikor sut a nap és nézd ahogyan a madarak repulnek az égen, ez engem mindig felvidít.

Ja, és olvass filozófiai témájú konyveket, foleg pozitív gondolkozásról! Minden rendbe fog jonni, hidd el! Csak koszond meg a Sorsnak azt a jót amit kapsz... Mert sok jó dolog van az életben, csak nézz szét magad korul, ne légy bezárkózott! Semmi okod boldogtalannak lenni, mindenkinek kijár a boldogság ebben a kis rovid életben!

Váltsd valóra az álmaidat, SOHA ne add fel, akármi is van! :)

2009. ápr. 15. 11:22
 4/4 anonim válasza:

SZia, nekem is ez van kb 2 hónapja a gond csak az, hogy én nem is akarok rajta változtatni.

Te viszont ha akarsz az jó:) Én a Remotivot szedem, vény nélkül kapható, bár nem érzem, hogy használna, de próbáld ki, hátha.

Próbálj meg meditálni, mindig mosolyogni, vagy csak írd le mi a gond. Akár nekem is elküldheted priviben. Én azzal próbálkozom, hogy másokkal foglalkozom, így addig sem magamat emésztem.

2009. ápr. 15. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!