Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tudok még segíteni az apámon?...

Tudok még segíteni az apámon? Röviden: 55 éves 12 éves kora óta dohányzik (napi 3 doboz),16 éves kora óta- saját bevallása szerint-alkoholista

Figyelt kérdés
(napi 0.5-1 liter tömény+10-15 sör) és nem akar semmiről sem lemondani, bár tudatában van a függőségének, többdiplomás ember. Nagyjából ennyi!
2011. aug. 3. 15:10
1 2
 11/14 anonim válasza:
én apám is nagyon sokáig cigizett. Kb. fél éve elkapott egy hányásos-hasmenéses betegséget ami akkor vonult át a városunkon. Alig kapott levegőt ,nagyon rosszul volt. Rá se tudott gyujtani. Tehát kényszerből abbahagyta. Azonnal jobban lett:) erős dohányos volt, min. 20 éve. Ma rá se tud nézni a cigire. sikerült. :)
2011. aug. 3. 23:33
 12/14 anonim ***** válasza:

Az én unokabátyám 16 éves kora óta dohányzik. 50 év dohányzás után a tüdeje felmondta a szolgálatot (tüdőrákot kapott). Egyből leszokott a cigiről. Most nem érti, hogy hogyan tudott ilyen hülye lenni (ezt ő mondta), hiszen ezt tudnia kellett volna előre, hogy ilyesmi lesz a vége. Most a fiának próbálja meg megmagyarázni aki szintén dohányzik, hogy mi lesz a vége, valószínű, hogy ő is így fog majd járni, de eredménytelenül.

Na erről ennyit.

Meg megjegyzem, ha élőben bemutatják valakinek egy boncteremben egy olyan ember tüdejét, aki egész életén át dohányzott, az nem fogja elhinni, hogy hogyan lehetett ilyen tüdővel életben maradni ilyen sokáig. Ha még azt is felfogja, hogy az ő tüdeje is ilyen, akkor elég nagy esély van arra, hogy leteszi a cigit.

2011. aug. 4. 18:09
 13/14 anonim ***** válasza:

Ilyesmire gondoltam (csak most találtam rá):

[link]

2011. aug. 22. 22:47
 14/14 anonim ***** válasza:

0.5-1 liter tömény kb. 1600-3200 forint

10-15 üveg vagy doboz sör kb. 1000-1500 forint

3 doboz Viceroy 1830 forint

Kb. 4400-6500 forint/nap. 132000-195000 forint/hó. 1584000-2340000 forint/év. Hát gazdag az édesapád, ennyi pénzt elb@szni.

2012. jan. 29. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!