Szoktok meditálni? Ha igen, hogyan? Miben segitett neked?
Meditáció lényege pont az hogy semmire sem gondolsz.
De tudod mit olvasd el az ìzek imák, szerelmek -Eat, pray, love könyvet. Rettentö jó. ès sokmindent megtudhatsz a meditálásról is. Tapasztalatok, az ´riónö nehézségeit a meditációban stb...
A meditáció lényege a tudat kiüresítése, a "hogyan" sokféle lehet, leírom a legegyszerűbbet:
-válasz egy komfortos, ingerszegény környezetet. Zene ne legyen!
-ülj le kényelmesen, törökülésbe vagy ahogy jó neked. A lényeg hogy nagyon kényelmesen legyél de egyenes legyen a tartásod. Üljél, semmiképp ne feküdjél mert belealszol.
-kezd el a légzésed figyelését és a napi gondok hátrahagyását
-ha jönnek a gondolatok akkor csak engedd hogy tovamenjenek
-a gondolatok megállításához a legjobb valamilyen mantrát ismételni (mindig ugyanazt, akkor lesz hatásos)
-maradj ebben az állapotban amíg kényelmes, először csak 15-20 percet, majd hosszabban
-lassan gyere ki a meditációból
lényegében ennyi. A meditáció abban segített nekem, hogy kitisztítsam a gondolataim, hogy felülkerekedjek a csapongó és állandóan agyaló elmén. Nyugalom, béke van bennem és a meditációval megélheted a belső csöndet és más tapasztalatok is várnak.
Ha van kérdésed, írj még nekem:
heian@freemail.hu
Üdv., Gábor
Előző vagyok. A meditációról nagyon sok dolgot leírnak ebben a könyvben:
Szögyal Rinpocse: Tibeti könyv életről és halálról
Szerintem ehhez nem kell könyv.
leülsz kényelmesen akár földre vagy bárhova.Először egyenes lábbakkal mert akkor áramlik benned az energia.csukd be a szemed.Tisztítsd ki a gondolataidat, ne gondolj semmire, főleg ne rossza,lazulj el!!képzeld magad valami szép helyre és élvezd, utánna már jön magától minden!!!
Sok sikert
14/l
AloHa^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!