Ha harapdálom és vagdosom magam az nagyon beteg?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 18 éves lány vagyok és tudom h sok feszültség van körülöttem. Családi parák nem kis dózisban, iskolai gyűlölködés férfi és szerelmi problémák hát csak a normális...(nagyon nem!) Mindenki másképp adja ki a fáradt gőzt de szeretném tudni, hogy az enyém is normális-e? Ha valami nagyon fáj vagy nagyon bánt akkor karcolgatom, vagdosom magam. (de csak ha nagyon elegem van, ha elszakad a cérna)Nem akarok öngyilkos lenni sőt azt se akarom h mások észrevegyék és rákérdezzenek nincsenek ilyen vágyaim csupán ha vérzek és fáj az lenyugtat, Valamint kifejezetten tetszenek a sebek.... nem feltűnő helyen nem túl mélyen olyat nem tennék ami tartósan kárt okoz (lásd öngyilkosság)csak egyszerűen lenyugtat de ennek utánanézve tudom hogy ez biológiailag megmagyarázható. Ez nem a nagyobb para mert mióta komoly barátom van (több mint 8 hónapja) max 3x csináltam ilyet. A másik a harapdálás. Ha ideges vagyok úgy érzem a számban gyűlik fel a feszültség és ha valamire ráharapok megkönnyebbülök. Kitapasztaltam h a karomon a csuklócsont környékén vastagabb a bőr és ott nem fáj annyira. Ott "szoktam" megharapni magam, nem fáj, de lenyugszom bár egy olyan 3 óráig még elég élesen megmarad a nyom. De néha ha nem vagyok ideges akkor is jólesik csak kicsit harapdálni a bőröm. Nem tudom h ez para vagy sem, mert tartós kárt nem okozok magamnak de kicsit dúrvának tűnik... én nem verexem, nem ordítozom bár néha jól esne...én karcolom és harapom magam. Nem tudom hogy ezt meg szeretném e szűntetni de lehet hogy le kéne szokjam róla és ha igen akkor hogy? van valami ötletetek? lécci csak értelmeseket!2011. júl. 29. 18:41
11/24 anonim válasza:
De mitől lesz jobb ha most vagdosod magadat?!
12/24 anonim válasza:
Szia! Szégyellned nem kell, mert sajnos nagyon gyakori. Falcolás, úgy hívják, az interneten sokmindent találhatsz róla.Vedd komolyan, mert azok csinálják, akiknek komoly lelki problémáik vannak, depresszió, stb és mindenképpen szakemberhez kellene vele fordulnod. Lakhelyed szerint kell hogy legyen ingyenes pszichológiai segítségnyújtás, nézz utána. Ha a családban van olyan, akire számíthatsz, akkor pedig mondd el neki, hogy segítsen. Az okokat kéne megszűntetni, feldolgozni, amiért csinálod.
13/24 anonim válasza:
Figyelj ez ijesztően hangzik,de az nagyon jó,hogy belátod ez nem jó!Ha úgy érzed,hogy le kell vezetned a feszültséget akkor mondjuk törj ketté valamit vagy hasonlók és szépen lassan próbál átállni másfajta levezetésre.Ha fél év után nincs eredménye akkor szólj róla a szüleidnek!
14/24 anonim válasza:
Próbáld meg mással levezetni a feszültséget. Vannak rá technikák, ha nyitott vagy, próbálkozni kell. Nekem a meditáció jött be a legjobban, jó érzés, és kárt sem teszek magamban. Vagy járj el valamilyen küzdősportra, ahol kiadhatod magadból a dolgokat, verekedhetsz, és ők is vernek, de szabályok szerint, rendesen.
15/24 A kérdező kommentje:
Hogy miért jó vagdosni? biológiai tény. A problémák elég nagy részében az ember tehetetlen. Természetétől fogva ezt képtelen elviselni. Azzal hogy megvágja magát, pszihésen érzékeli h tett valamit még ha nem is vezetett eredményre de tett valamit és a vágás vérzés endorfint termel ami pedig jó a szervezetnek de ha nekem nem hiszem íme:"A falcolás endorfint és más, az élvezettel kapcsolatos anyagokat szabadít fel, és az idegrendszer egy idő után "követelni" fogja ezeket az anyagokat..." mondja Réti Tamás pszichiáter (rákerestem a falcolásra köszönöm egyik válaszoló!!!sokat segített!)
2011. júl. 29. 22:40
16/24 anonim válasza:
Sokan beképzelnek ilyen dolgokat. Ez egyfajta hipochonderség. Valamit olvastak valahol, és azt mondják, hogy az boztos velük is így van... Pszichológushoz, pszichiáterhez jó lenne beszaladni egy-két órára ;)
17/24 anonim válasza:
22:58 majd akkor beszélj ha te is átéled.. addig csak ne ítélkezz
18/24 anonim válasza:
én nem csak karcolom , hanem keményen vágom magam , vagyis csak vágtam mert 1 pár személy észre vette es ojan személyek akik fontosak nkm és megigértem h megpròbálom mgm tűrtőztetni ! néha pedig nagyon jól esne !
14/L
19/24 anonim válasza:
23:12! Én is éltem már át nem túl kellemes dolgokat, mégsem tettem semmi kárt magamban. Azt hiszem, az önismeret, a tisztelet alapfeltétele, hogy tiszteled magad, nem teszel magadban kárt.
A pszichológushoz, pszichiáterhez pedig nem szégyen elmenni, néha megkell tenni olyat is, amit az ember nem nagyon szeretne...
20/24 anonim válasza:
14:28
tényleg nem szégyen a pszichológus, pszichiáter, én is voltam már, de az ilyen emberek tényleg betegek, nem csak bemesélik maguknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!