Honnan tudhatom meg, hogy pszichopata vagyok-e?
Hát ez azért nem ennyi, mert ilyen alapon tényleg elég sok pszichopata mászkál a világon. :') Ráadásul nem is feltétlen kell szeretni hozzá a horrort / krimit hogy valaki pszichopata legyen. Össz-vissz annyi hogy nem vált ki rémületet, a csúnya jelenetek undort, stb, de ettől még nem biztos hogy valaki halomra fogja nézni őket.
Szóval ez összetettebb dolog. Emberekhez hogyan állsz hozzá? Vannak barátaid, családoddal mi a helyzet, hány éves vagy, van állatod? Kínoztál már állatokat? Hány éves vagy? 18 alatt pl eleve nem diagnosztizálnak pszichopatának.
kérlek alássa,n15,vagyok,ráadásul azt olvastam (több helyen is) h a pszichopatákat gyerekkorra vezetik vissza,mert akkor válik valakiből az,felnőttkorban ritka,mint a rendes roma.1.nem nagyon szeretek őket,együttérzésem egyáltalán nincs,barátom csak 2 van,de nem is nagyon kell több,azokkal se vagyok már olyan jóban,családomat se szeretem nagyon,állandóan a sok veszekedés, a parancsolgatás,elegem van,van egy kutyám amit szeretek,és igen,pókokat és kisebb rovarokat szoktam kínozni,kitépem a lábaikat szép sorban, vagy épp öngyújtómmal elégetem. idézem wiki-ről: Gyújtogatás. A dolgok elpusztításában lelt öröm miatt vagy a figyelemfelkeltés, illetve a hatalomszerzés érdekében.
Állatkínzás. Sok gyerek kiskorában kínoz állatokat (pl. letépi egy pók lábait), de a jövő sorozatgyilkosai nagyobb állatokat (kutya, macska) is megölnek, habár ezt inkább a saját szórakoztatásukra teszik, mintsem mások elrettentésére.
Ágybavizelés. Idősebb korában is megtörténik vele, amikor már a gyerekek többsége kinőtte ezt a viselkedést.
Ugyanazt csinálod, mint a hipochonderek, hallasz valamiről aztán belemagyarázod magadba a tüneteket. Ha tényleg érdekel a válasz menj el pszichológushoz vagy pszichiáterhez.
Mostanában mindenki öndiagnosztizál, mindenki nagyon különleges mások nem értik meg és ha a diagnózisát más nem támasztja alá akkor az biztosan téved... Az internetes leírások alapján felállított diagnózisokat különösen kedvelem:)
Ne vedd sértésnek amiket írtam, nem annak szántam.
A pszichopataság ellen szól az, hogy feltetted a kérdést. Hisz ha nem érzel másokkal, miért érdekelne a véleményük? A bizonytalanság sokkal inkább neurotikus vonás, az áll legtávolabb a pszichopatáktól.
Üdv az unatkozó, identitáskereső tinik klubjában, akik rajonganak a krimikért és szeretnek álmodozni. Nem egyedi eset.
Azért írtam hogy nem diagnosztizálnak gyerekként mert ilyen korban nehéz még megállapítani, hogy mi miatt viselkedik úgy az ember ahogy, 15 évesen meg pláne, akkor a leghülyébbek a gyerekek... Szerintem is inkább valami unatkozó tini vagy.
Másrészt az írásodból sem gondolom hogy az vagy. Gyorsan gépelsz, gondolom, emiatt hol írsz nagybetűt, hol nem, elírod a betűket, vesszőket, stb. Tipikus. Ha pszichopata lennél, azt hiszem odafigyelnél erre. :)
Rovarokat, ilyesmiket kínozni, nem tudom, nekem nehezemre esik egyáltalán élőlényként gondolni ezekre az állatokra, kb. a növényekkel vannak egy szinten (számomra), tehát a kínzásukban sincs sok öröm... De ez csak egyéni vélemény.
Nem szereted a szüleidet mert sokat veszekednek, parancsolgatnak, hát juj. Akkor se szeretnéd őket, ha szinte mindent megadnának neked, támogatnának akármiben, és szeretnének? Nálam ez a helyzet. Úgy tervezem, ahogy lelépek az országból (1-2 hónapon belül) és magam tartom el magamat, nem tartom velük többé a kapcsolatot. A családi kapcsolatok fárasztóak. És velem nem szoktak kiabálni, egymással sem veszekszenek, és szeretnek mindketten.
Ja, és sorozatgyilkos =/= pszichopata. (:
"Ágybavizelés. Idősebb korában is megtörténik vele, amikor már a gyerekek többsége kinőtte ezt a viselkedést."
Gondolom, ez a legjellemzőbb rád...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!