Mire jó és mennyire hatásos a frontin 0,25 mg tabletta szedése?
Több mint fél éve hőemelkedéssel küzdök és az okot a mai napig nem találták meg. Minden lelet negatív. A dokim szerint lelki eredetű és felírt 3*1 frontin 0,25mg-t.
Soha életemben nem szedtem még szorongásoldót, így félek is tőle. Tanácsot, tapasztalatot várok Tőletek!
A pszichés alapon kialakuló hőemelkedés nagyon is valódi, és létező dolog: Champollion, a hieroglifák megfejtője, miután megfejtette azokat, lázasan öt napig feküdt az ágyban, de erre lehet találni egyéb példát az orvosi rendelőben is. A jelenség magyarázata a stressz, ami megemeli a testhőmérsékletet. Az ember úgy reagál az elkerülhetetlen stresszhelyzetre, mintha valami fertőzés érné, így hasonló folyamatok indulnak be a szervezetében, így a láz az egyik ilyen tünet. A hatást az IL-1-béta citokin idézi elő nagy valószínűséggel. A citokinek az immunrendszer működésében játszanak szerepet (ha fertőzés éri a szervezetet, megemelkedik ezek szintje a fertőzés típusától függően, mivel több citokin is létezik), és a depresszió gyulladáselmélete szerint a depresszióhoz is köze van.
Ha az orvosod frontint ad, attól nem kell megijedni, mert mivel a stresszel összefüggő jelenségről van szó, így a frontin csökkenti a szorongást, és a lázad is lemegy valószínűséggel.
Azt javaslom ne félj, én sem szeretem a mesterséges gyógyszereket, de a frontin azon kívül, hogy elvonási tüneteket okoz, teljesen biztonságos gyógyszer.
Fontos kiemelni, hogy a frontin nem gyógyítja meg a bajodat, de megszünteti a tüneteket, ha valódi javulást akarsz, keress egy megbízható pszichológust, és érdemes pszichoterápiát elkezdeni.
Mindazonáltal, ha a hőemelkedés nem súlyos, és szellemi-fizikai állapodot is kielégítő, akkor megpróbálhatod a pszichoterápiát gyógyszer nélkül is, ha mégis muszály bevenned, akkor is minimális adaggal kezdjed, lehetőleg rövid ideig szedd, mert mivel említettem, a frontin és egyéb nyugtatók nem gyógyítanak meg, pusztán enyhítik a tüneteidet addig, míg szeded a gyógyszert. Ami gyógyít, az a pszichoterápia az egészséges életmód mellett. Ezt fontos kihangsúlyozni.
22/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!