Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan büntessem meg magam?

Hogyan büntessem meg magam?

Figyelt kérdés

Borzasztóan lusta vagyok, és állandóan halogatok mindent! Nem végzem el rendesen a napi feladataimat, gyakran csak úgy elmúlik felettem a nap. Arra is képtelen vagyok, hogy a vizsgákra időben el kezdjek készülni, mindig az utolsó pillanatban kapkodok, amitől általában totál kikészülök. Igaz, a vizsgák sikerülnek...Mindig megfogadom, hogy majd a következő szemeszterben másként csinálom. Le is ülök én tanulni, de olyan mintha valamiféle belső ellenállást éreznék, és egyszerűen csak elhúzom az időt. Közben kis internetezés, mobilozás, iszom egy kávét, stb. Ez persze nem csak a tanulásra érvényes, hanem egyéb feladatokra is. Azt találtam ki, hogy ha nem csinálom meg az aznapra tervezett feladataimat, akkor valahogy megbüntetném magam!Ez lehet viccesen hangzik, de erre kérnék tippeket! Borzasztóan akaratgyenge vagyok! Vagy adjatok tanácsot, hogy hogyan tudnék a rossz munkaszokásomon változtatni.

Előre is köszi!

2011. júl. 8. 10:21
 1/8 anonim válasza:
100%
Erre én is kíváncsi vagyok, cípődben járok.
2011. júl. 8. 10:24
 2/8 bix ***** válasza:
100%

én is ilyen voltam, nekem nem segített semmi. egy magánéleti probléma és az annak hatására elkezdett totális edzés volt a megoldás rá. ennek már szép lassan 6 éve, a kezdeti 3 kickbox 4 súlyzós edzés hetente meghozta a hatását minden téren, tömegben, alakban, és akaraterőben is.

nehéz lesz felemelni a feneked és megmozdulni, az a baj hogy erre nincs tuti, mert a büntetés alól is ki fogsz bújni, persze nem az elején, de később mindenképp.

2011. júl. 8. 10:26
 3/8 anonim ***** válasza:
en is kb.igy vagyok vele en mindent az utolso pillanatban csinalok meg de azt is csak muszajbol :P
2011. júl. 8. 10:29
 4/8 Smartguy86 ***** válasza:

Nincs is rosszabb ötlet, mint a negatív visszacsatolás. Az nem ösztönöz senkit! A pozitív annál inkább! Legyen olyan ösztönzésed, hogy ha jól csinálsz valamit, akkor megjutalmazod magadat!

Amúgy nincs azzal baj, ha nem akarsz egész héten tanulni, hiszen ha 2 napig tanulsz és azzal is megvan a vizsga, akkor minek basznád el az időt? Van, aki gyorsabban tanul, és van aki meg külön hatékonyabb, ha nyomás alatt van. Lehet, hogy te ilyen vagy!

Amúgy egy jó megoldás erre a TERVEZÉS! Tervezd meg a napodat, hogy hogyan fogod kivitelezni. A tervhez ragaszkodni kell, ezért nem engedi, hogy kibújj alóla! Ha mégis kibújsz, akkor jöhet az elmaradó jutalom. Ha nem megy egyedül, kérj meg valakit! Pl a barátnődet, hogy ne feküdjön le veled, amíg hibázol!

2011. júl. 8. 10:31
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is könnyen eltolom a teendőket.

Nekem két dolog vált be erre.

1. Amíg kész nem vagyok azzal amit feltétlen meg kell csinálni, addig nem kapcsolom be a gépet. Hiába kacsingat rám, nem kacsintok vissza.:)

2. Mindig apróbb célt tűzök ki magamnak, nem úgy fogok hozzá pl. a házimunkának, hogy most akkor elmosogatok, megfőzök, utána feltakarítom a lakást, tehát mindent megcsinálok egylendülettel. Elindulok elmosogatni, és ha már valamihez hozzá fogtam, akkor tuti csinálok még mást is azon kívül.

Pl. itthon dolgozok. Sokszor nincs kedvem hozzá fogni, "a francnak van kedve órákig vele foglalkozni, majd holnap többet dolgozok" Ezzel is úgy szoktam lenni mostanában, hogy rábeszlem magam, hogy csak egy kicsit dolgozzak, kevesebb marad holnapra. Ebből mindig az lesz, hogy foglalkozok vele annyit, hogy ne kelljen utána kapkodnom.

Tehát nekem ezek váltak be.

Persze van kivétel, most is a gép győzött:( Kb. két órával ezelőtt csak annyira ültem le, hogy megnézem kaptam-e választ a kérdésemre. És még mindig itt vagyok:( De szerencsére már csak nagyon ritkán hagyom magam "elcsábítani" a gépnek így délelőtt.:)

2011. júl. 8. 10:53
 6/8 A kérdező kommentje:

Smartguy86! Lány vagyok:-)! Azt gondolom, a pasim lehet megőrülne, ha ilyesmivel állnék elő, de nem rossz ötlet:-))! Nagyon köszönöm a válaszokat. Igazatok van, nem büntetésre van itt szükség, hanem motiválásra, tervezésre, de legfőképp önfegyelemre, ami nálam sántít, de törekedni fogok. A gép bekapcsolását nem nagyon tudom kikerülni, mert általában azon dolgozom, de majd valamit kitalálok.

bix! A sportolás nyerő ötlet, tényleg. 3 hónapja intenzívebben elkezdtem sportolni, nagyon jótékony hatással bír, testileg-lelkileg. Igaz, kocogás előtt is néha küzdök a lustasággal, néha le is győz, de aztán később bepótolom:-)! Köszi még egyszer mindenkinek!

2011. júl. 8. 11:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Én éppen most olvasok egy halogatás elleni tippekről írt könyvet. Angol nyelvű. Ha érdekel, írj privátban és átküldöm.

Illetve van egy magyar nyelvű is.

Szólj, ha valamelyik érdekel. :)

2011. júl. 9. 00:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele, és ezért rontottam el az érettségimet is..
2011. júl. 17. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!