Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnék segíteni?

Hogyan tudnék segíteni?

Figyelt kérdés

Röviden megpróbálom összefoglalni.

Az Apámnak jó állása volt egészen február végéig. Túl nagy volt a szája a főnökeivel szemben, így kirúgták. Többször figyelmeztettük őt, hogy nem kellene innia, mert nem lesz jó vége, de baromira lesz**ta, hogy mit beszélünk neki, és azon a napon is volt némi ital az agyában, ettől volt bátor és nagyszájú.

Mióta kirúgták, azóta nem ivott egy kortyot sem. Két hónapon keresztül nem cseszegettük, hogy azért jó volna valami állás után nézni. De még csak nem is keresgélt munka ügyben. Azóta ott tartunk, hogy a házból már ki sem mozdul. Úgy kell rászólni, hogy egyen, fürödjön stb. Borzasztó ezt megélni. Teljesen az árnyéka lett önmagának. Nem tudom kihez fordulhatnánk, mert azt nem szeretném, ha "dilisekhez" zárnák őt. Sajnos még az sem zökkentette ki ebből a mélyből, hogy két hete szültem, és itt van az unokája, még a kórházba is csak egyszer volt bent nálunk, pedig komoly életveszélyben voltunk, de ez most nem tartozik ide. Egyszerűen nem tudjuk mi tévők legyünk. Próbáltunk több állást is intézni, de mindet visszautasította ilyen-olyan indokkal. Már beszélni is alig tud, inkább csak suttog. Nem tudom mit tegyek, állandó stresszben vagyok emiatt, pedig a babám miatt nem kellene. Adjatok tanácsot mit tehetnék még.....???

2011. júl. 5. 07:44
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem hagyd, hogy az öreged észhez térjen és akkor segíts neki igazán amikor ő is akarni fogja.. Had pihenje ki magát rossz érzés az amikor a "rabszolga" munkát megy keresni! :S
2011. júl. 5. 08:13
 2/3 anonim ***** válasza:

Cseszegesd, mert nekem úgy tűnik, h esze ágában sincs munkát keresni.

Persze, baromi nehéz - én 22 évesen nem találok, bár így nehéz, h "vidéki" vagyok, és nem tudnék pl. késő este hazajutni -, de szedje össze magát, vagy bajok lesznek.

2011. júl. 5. 08:23
 3/3 anonim ***** válasza:

Add a tudtára, hogy neked még szükséged van rá!

Nem teheti meg azt, hogy elhagyja magát, ezzel tönkreteszi nemcsak a saját életét, de a tiéteket is. Szükséged van még az ő segítségére, a támogatására, egyáltalán arra, hogy "jelen legyen" a családi életben, nem teheti meg azt, hogy befelé fordul és "csak a sebeit nyalogatja"!!

Nemcsak a saját életéért felelős, a ti életeteket is befolyásolja azzal, ahogy él, viselkedik, stb.

És persze el kell neki mondani azt is, hogy mennyire szeretitek, aggódtok érte, és szeretnétek, ha "visszakapnátok" a régi papát.

Közben szinte mellékesen azt is meg lehetne neki említeni, hogy a családi kasszába bizony nagyon beleférne az ő keresete is, mert mióta az nincs, egy kicsit "szűkösebben" éltek, pedig a pici megszületése után egy fővel több lett a család létszáma!

2011. júl. 5. 09:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!