Hogy nyugtassam magam, ha pánikrohamom van? Azt nem mondthatom magamnak, hogy úgyse halok meg, mert soha nem lehet tudni.
Pánikrohamtól nem halsz meg.
nekem magamat sose sikerült megnyugtatni, csak átment rajtam a roham, csak a gyógyszerek segítettek.
Én nem értek egyet a gondolateltereléssel, legalább is nekem nem vált be soha. Mert ez egy görcsös állapot, és azzal csak még nagyobb lesz a görcs, ha ellene akar hangolódni valaki. Attól is függ, hogy valóban pánikrohamról van-e szó, szedsz-e gyógyszereket, ilyesmi...
De, amitől nekem "jobb" lett: ülő helyzet, friss levegő, nagy lélegzetvételek, és minél kevesebb ember a környezetemben. Esetleg egy pohár hideg víz. Ha gyakran fordul elő, fordulj szakemberhez! Első körben a háziorvost tudom javasolni, és csak akkor szabad a gyógyszeres kezelésig elmenni, ha már semmi nem segít. Agyban dől el az egész, és nem akkor, amikor éppen rohamod van, hanem nyugodt állapotban kell forgatni egyet a gondolkodáson. Nekem bevált, ha van kérdésed, írj privátot nyugodtan.
Jobbulást Neked!
Nekem sem válik be a gondolatterelés.Amikor elkezdem mondogatni magamnak, hogy nyugi, akkor csak idegesebb leszek.Engem megnyugtat, ha ott van nálam egy kis üveg víz, meg a dilibogyóim, végszükség esetére.És a mobilom, hogy tudjak hívni valakit, ha nagyon rosszul lennék.
Rosszullét esetén az ülő helyzet, nagy levegővételek valóban csodát művelnek.
Növényi nyugtatót vegyél be, ha nem szedsz még rá gyógyszert. Próbáld meg elterelni a gondolataidat, nekem bevállt. Én úgy szoktam csinálni mikor jön a roham, nem hagyom el magam, kimegyek végzem a dolgom és közben pozitív dolgokat mondogatok. Pld: Jól vagyok, nincs semmi bajom, ez csak egy téves riasztás a szervezetemtől. Próbálj rendesen lélegezni: háromig számolsz és beszívod a levegőt, és ötig számolva kifújod. A torna, a sport bármilyen formája, ami kb 20 perces, felér egy antidepresszáns hatásával. Mérd meg a vérnyomásod, mert ha magas nehezebb kijönni a rohamból. Egyél sok pulykahúst, mert triptofánt tartalmaz, ez az előanyaga a szerotoninnak. Ne feledkezz meg a magnézium, kálcium és B vitaminbevitelről.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!