Hogyan vegyem magam rá, hogy el merjek menni pszichológushoz?
A pszichológus arra törekszik,hogy kialakítson egy olyan kapcsolatot,amiben egy bizalom jön létre iránta. Ezáltal meg tudsz nyílni előtte és eltudod mondani a problémáidat és segít a gyógyulásodban,változásodban.
Legalábbis az enyém ilyen.
Menj el és próbáld elmondani. Semmi baj nincs ha nem sikerül az elején,de ha úgy érzed szükséged van rá végy erőt magadon és menj el egyhez. Esetleg érdeklődj másnak milyen tapasztalata van a jelöltről.
Ajánlom még neked a kineziológust is.
Sok sikert és jobbulást!
Kedves Kérdező!
Nekem ugyanez a "problémám", csak én meg lány/nő vagyok...még a kor is stimmel. Hm.
Ameddig önmagaddal nem tudsz "kibékülni",és elfogadni magad olyannak,amilyen vagy,addig kicsi az esély,hogy sikerrel boldogulsz a kapcsolatok terén,hiszen ha valaki önmagában sem bízik,akkor mások hogyan bízzanak benne?
Az önbizalomhiány negatív kisugárzását könnyen megérzik az emberek,és az óhatatlanul is eltántoríthatja őket.Tudom, mert sajnos Hozzád hasonlóan én is erős önbizalomhiánnyal küzdök.26 éves nő vagyok,gyerekkorom óta állandóan csúfoltak a kortársaim,mert sosem voltam egy "modell alkat".Nagyon horribilisen kövér sem, épp csak volt rajtam mindig egy kis fölösleg.A folyamatos bántások lelkileg megtörtek, és hiába tartanak a környezetemben élők intelligens, szép arcú nőnek, nem bízok önmagamban, állandóan az jár a fejemben, hogy biztosan nem fog soha egy normális, intelligens férfi sem belém szeretni az alakom miatt:(
Igaz,nekem volt egyetlenegy párkapcsolatom,viszont a párom nálam vékonyabb alkatú volt,ami csak erősítette az önbizalom hiányomat, és bár szegény állandóan bizonygatta, képtelen voltam igazán elhinni neki,hogy tényleg így szeret,ilyennek, amilyen vagyok.Ez végül akaratlanul is rányomta a bélyegét a kapcsolatunkra, én féltem,hogy egyszer majd egy nálam csinosabb nőt választ,ezt pedig ő érezte rajtam,és felé irányuló bizalmatlanságnak élte meg,ami végül kikezdte a kapcsolatot.Pedig nem benne nem bíztam meg,hanem önmagamban,ami aggodalmaskodóvá tett.Ha elfogadtam volna önmagamat olyannak,amilyen vagyok,és jól éreztem volna magam a bőrömben,nem tartottam volna hülyeségektől,és nem érezte volna úgy,hogy nem bízok benne...
Én utólag beláttam ezt,és nem féltem szakember (pszichológus) segítségét kérni.A személyiséged és az önbizalmad fejlesztésben nagyon sokat segíthet egy szakember. Hidd el,hogy nem vagy egyedül ezzel a problémával,és ez nem "ciki"!A pszichológus pedig nem fog kinevetni!Én a legbizalmasabb dolgaimat is el mertem mondani neki,és ő mindent készségesen meghallgatott.
Jelenleg próbáljuk elérni azt,hogy elfogadjam, a boldogságom kulcsa az én kezemben van.Azt mondta,ha állandóan mások elvárásainak akarok megfelelni,és túlságosan sokat adok mások véleményére,arra,hogy mit mondanak rólam,akkor magamba fordulok,szorongó maradok (erős generalizált szorongással küzdök sajnos:(),és hajlamos maradok negatívan szemlélni a dolgokat, és nem látom meg a lehetőségeket.Egy jó pszichológus nagyon sok olyan dologra rá tud világítani,amire önmagadtól nem jöttél volna rá,vagy amit önmagadról talán nem is gondoltál volna,és apró lépésenként hatalmas változásokat érhetsz el az életedben!Én azt javaslom Neked:legyen az első apró,de határozott lépésed az,hogy felkeresel egy pszichológust,és megadod az esélyt magadnak arra,hogy megtanuld használni a kulcsot ami a boldogsághoz vezető kaput nyitja!
Sok szerencsét és kitartást kívánok!
Nagyon szépen köszönöm a biztató válaszokat, de érzem hogy nem lesz könnyű magamat rászánni!
Utolsónak: kívánom, hogy hamar megtaláld azt akivel boldog lehetsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!