Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a véleményetek az antidepre...

Mi a véleményetek az antidepresszánsokról?

Figyelt kérdés
Pánikbeteg vagyok. A múlt héten voltam egy pszichológusnál, aki azt mondta, hogy gyógyszeres valamint terápiás kezeléssel együtt hatékonyabb a gyógyulás mint csak terápiás kezeléssel. Én viszont nem szeretnék gyógyszert szedni, mert eltompítja az agyat, és nagyon sok fórumon olvastam már, hogy nem hogy nem segít hanem úgy hozzá szokik az ember, hogy le se tud róla jönni csak nehezen, plusz egyik gyógyszergyártó cég zsebét sem szeretném gyarapítani. Nektek mi a gyógyszerekről a véleményetek? Van akin segít vagy csak azért írják fel az orvosok, hogy jobban keressenek?
2011. jún. 27. 09:37
1 2
 1/16 anonim válasza:
Nekem őszintén megmondta a pszichológus, hogy az antidepresszáns csak tüneti kezelésre alkalmas. Magyarul elfedi a valós tüneteket, és miután abbahagyod a szedését, megint visszaeshetsz. Viszont pszichoterápiás kezeléssel kombinálva hatásos lehet, mivel segít addig legyőzni a pánikrohamokat, amíg önmagadtól nem leszel rá képes. A leszokás megint más tészta, folyamatosan és nagyon lassan kell csökkenteni az adagot, akkor nem lehet baj.
2011. jún. 27. 10:07
 2/16 anonim ***** válasza:

Röviden összefoglalva semmi jó. Valószínűleg segítene, de nem akarom szedni, a függőség nem érdekel, de nem akarom, hogy bármi is eltompítsa az érzéseimet. Akkor inkább szorongok.

Nem jó dolog belepiszkálni abba, amit nem is ismerünk teljesen, nekem pl. nagyon erős hangulatingadozásaim vannak alapból, de amikor egyszer fél évig szedtem ssri-t, utána kb egy évig mániás depressziós voltam. Fura volt.

2011. jún. 27. 12:39
 3/16 anonim ***** válasza:
Látod, amilyen a kérdésed sugallata, olyan választ is fogsz kapni. Butaságot csináltál, amiért nem azonnal szakorvoshoz fordultál, hanem a segédjéhez. Egy pszichiáter sem ad azonnal a betegségedre orvost, de az az előnye neki, hogy adhat. És azt, ami neked kell. Az pedig egetverő baromság, ez a tudatmódosító duma. Ha egy algopirint beveszel, az is módosít. Egyébként a pánikot, és a depressziót a szervezeted által hiányosan, kevéssé termelt anyag hiánya, a szerotonin okozza. Ezt akarja pótolni az orvos, és egyuttal helyreállítani a szerotonin termelést. Prezse ez csak akkor fog megtörténni, ha rendesen beveszed a gyógyszereidet, nem piálsz rő, mint itt sok ütődött írja, lehetőleg elhagyod a cigit is, és változtatsz a stresszes sz,ar életeden. Ha nem ezt teszed, hanem elhagyod idő alatt a szereidet, mielőtt visszaállhatna a saját anyagtermelése, visszaesel. És ez bizony hosszu idő Akár 1-2 év is beletellhet. De erről sem az orvosm sem a gyógyszer nem tehet. Ezt csak a saját ostobaságod, és tudatlanságod szurhatja el. De ez már a vak kutyát sem érdekli. Pofikám.
2011. jún. 27. 13:13
 4/16 anonim ***** válasza:
"betegségedre gyógyszert" bocsi, elírtam.
2011. jún. 27. 13:14
 5/16 A kérdező kommentje:
Hát akkor én nem tudom, milyen pszichiáternél voltam, de már első alkalommal felírta nekem a gyógyszert amitől olyan rosszul voltam, hogy azt mondtam ez volt az utolsó.
2011. jún. 27. 22:17
 6/16 anonim ***** válasza:
Milyen gyógyszert kaptál?
2011. jún. 28. 22:01
 7/16 A kérdező kommentje:
Cipralexet. Annak is csak a negyedét vettem be, mert hozzá kell szoktatni a szervezetet. De már a negyed bevétele után nemsokkal hányingerem volt, fáradt voltam, és nem volt tiszta az agyam. Nagyon rossz volt.
2011. jún. 29. 09:16
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
A Cipralex hatásos gyógyszer. Ráadásul az egyszerűbb esetekre adják. Kár, hogy neked már az első negyed sem ízlett. De megsúgom neked, nem is azért kaptad. Ez a gyógyszergyártó cégek zsebe" meg még nagyobb ostobaság, mert a pszichiátriai betegségekre adott gyógyszerek 90%-at olcsóbban kapod meg, mint egy doboz tampont. A Cipralex biztos nem több havi 500 Ft-nál, a nyugtató meg jó ha 100 ft. Egy doboz aspirin ennek a duplája. Egyébként amíg ilyeneket mondasz, addig te nem is vagy igazán rosszul. Csak tudod az a baj, hogy amire már valóban nagyon rosszul leszel, akkorra már a cipralex nem lesz elég.
2011. jún. 29. 18:20
 9/16 anonim válasza:
100%

Én is szedtem Cipralexet. Állítólag ez az egyik legkorszerűbb készítmény. Én ugyan nem voltam rosszul tőle, de nem is segített a pánikbetegség terén.

Később másik pszichiáterhez kerültem, aki teljesen más gyógyszereket írt ki nekem és szinte teljesen meggyógyultam.

Próbáltasd ki ezt a kombinációt: Ventadepress, Amitrex, Helex! Nekem nem volt szükségem mellette semmiféle terápiás kezelésre. És ráadásul nem is drágák ezek a gyógyszerek.

2011. júl. 16. 06:53
 10/16 anonim ***** válasza:
67%

Kedves utolsó!

Látom, te megírtad, hogy kaptál jó gyógyszert, ami nem is volt drága, és meg is gyógyultál tőle. De ide nem ez kell. Ide affektálni kell, szarozni az orvost, meg a gyógyszert is. És szenvelegni feszt. Mivel te nem így tettél, nincs iss magasbb értékelésed 47%-nál. Nézd meg a 100, ,eg 150%-osak milyen válaszokat adnak? Amilyenek a kérdések. Még alá is nyalnak a kérdezőnek, a nagy igyekezetükben.

2011. júl. 17. 22:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!