Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan hat az antipszichotikum?

Hogyan hat az antipszichotikum?

Figyelt kérdés

Azt mondta az orvosom, hogy csak pár hónapig kéne szednem. Nem hallucinálok, csak megváltozottnak látom a világot stb.

Ha szedem 3-4 hónapig akkor elmúlnak végleg ezek a tünetek vagy legalábbis tartósan?

Van itt olyan, akinek hasonló ok miatt kellett szednie és rendbe jött tőle?

2011. jún. 26. 20:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Feltétlenül még a terhesség előtt vágjál bele a gyógyulásba. Szedd a gyógyszereidet, türelemmel. Segítek, ha akarod. Magam gyógyult pánikbeteg vagyok. Rendszeresen segítek, akik gyógyulni szeretnének, de igazából. Igaz, én hapsi vagyok, de sikerrel végigcsináltam. És igenis szép az élet. És egy egészséges kisbabával, egészségesen meg gyönyörű.

2011. jún. 27. 13:19
 12/22 anonim ***** válasza:
Én szedtem ilyen gyógyszert 2 hónapig, nagyon jól rendbehozott.
2011. jún. 27. 13:36
 13/22 anonim ***** válasza:
Nos, igen, ha legalább 3-4 hónapig rendesen szednéd gyógyulnál. De úgy látszik nem veszed komolyan ezt a betegséget, meg a válaszokat sem. Nem vagy még eléggé rosszul. Tudod, te rizikózod, hogy betegen legyél terhes, és esetleg a baba is károsodjon. Vagy a gyógyszertől, vagy a te betegséged miatt. De hát a te életed. Most még.
2011. jún. 28. 00:31
 14/22 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Félre érted a dolgokat!

Nem én nem kértem a gyógyszert, nem írták fel, csak kétszer is azt mondták, hogy javasolt. Most, hogy feltettem ezt a kérdést és válaszoltatok, nem értem miért nem kaptam meg a gyógyszert, lehet, hogy már réges rég semmi bajom nem lenne.

A gyerekvállalásról meg megkérdezem az orvost.

A többieknek köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak!

2011. jún. 28. 10:57
 15/22 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

A válasz írója 100%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:25"

De szeretnék ilyen hasznos lenni! Mindent tudni, és jól tudni. Nekem már a belépésemnél is csak 55%-om volt.

2011. jún. 29. 17:59
 16/22 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Te még kiskorú vagy?

2011. jún. 29. 18:00
 17/22 A kérdező kommentje:

25 éves vagyok.

Közben a pszichológus azt mondta, hogy nincs szükségem a gyógyszerre, kivizsgált tesztekkel.

2011. jún. 30. 13:13
 18/22 anonim ***** válasza:

Pszichiáter! Őhozzá menj kivizsgálásra. Azért nem értem, hogy ha rosszul vagy, vagy nem érzed jól magad, akkor miért jutottál a pszichológushoz? És most, hogy megmondta, hogy nem kell gyógyszer, most jobban vagy?

Mit jelent az, hogy "megváltozottnak látom a világot"?

2011. jún. 30. 19:58
 19/22 A kérdező kommentje:

Pszichiáterhez járok már lassan egy éve. Kettőhöz is jártam, mindkettő azt mondta javasolt a gyógyszer, de nem írta fel.

Közben mivel már egyszer kiújult a pánikbetegségem gyógyszeres kezelés után, úgy döntöttem, hogy elmegyek egy pszichológushoz is terápiára, mert a gyógyuláshoz a legjobb a gyógyszer és a terápia.

Nem vagyok azóta jobban, a gondolataimat próbálom inkább átalakítani, amiben segít a terápia. Ezáltal várom a tüneteim enyhülését is. A közérzetem azért javult, úgyhogy úgy érzem, hogy a pszichológusra bízom magam.

Úgy érzem, hogy valami megváltozott, nem a világ, hanem én bennem valami. Tudom, hogy a világ nem változott, mégis másnak látom. A gondolataim nem olyanok, mint régen, nem tudok elvonatkoztatni, teljes mértékben kikapcsolódni, folyton bennem motoszkál, hogy valami nincs rendben és ez elég rossz hosszú távon.

2011. júl. 1. 09:01
 20/22 A kérdező kommentje:
Ha nagyon rosszul vagyok, akkor pedig úgy látom, hogy mintha a színek megváltoztak volna, ugyanolyanok, de mégis mintha erősebbek lennének, az utcai vagy akármilyen hangot mintha hangosabbnak, zavarónak hallanám. Közben mégis tompa vagyok, tompán érzékelek, mintha más világban járnék, félek ilyenkor, hogy így maradok és elvesztem a valósággal való kapcsolatot.
2011. júl. 1. 09:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!