Hogyan hat az antipszichotikum?
Azt mondta az orvosom, hogy csak pár hónapig kéne szednem. Nem hallucinálok, csak megváltozottnak látom a világot stb.
Ha szedem 3-4 hónapig akkor elmúlnak végleg ezek a tünetek vagy legalábbis tartósan?
Van itt olyan, akinek hasonló ok miatt kellett szednie és rendbe jött tőle?
Nem mondták meg a gyógyszer nevét, csak azt mondták, hogy javasolt.
Idegenszerűnek látom a világot, derealizációhoz hasonlítanám.
A válasz írója 100%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:25
Annyi kérdésem lenne, azt gondolom itt is megkérdezhetem, hogy mennyi ideig szedted és mi volt a neve?
A szerotonint ismerem, szedek antidepresszánst, de az nem használ erre.
Úgy olvastam, hogy az antipszichotikum inkább a dopamint befolyásolja.
Igaz, amit írtál, hogy nem vesszük komolyan, én is úgy vagyok vele, hogy elviselhető az állapot, ha csak időszakonként jön elő, és, hogy merjek e emiatt antipsz-ot szedni. Elkezdtem terápiát is, remélem az is használni fog. De ha a gyógyszer pár hónap alatt megszűntetné az jó lenne, csak azt is olvastam, hogy kell pár hét mire egyáltalán kifejti a hatását.
Szeretnék majd babát vállalni, nem tudom jobb e, ha még előtte belevágok a gyógyszerszedésbe, vagy épp az tenne jót, ha családot alapítanék. De az megint nem lenne jó, ha terhesség alatt súlyosbodnának a tünetek...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!