Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi történik velem? (Bővebben...

Mi történik velem? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok és mostanában furcsa dolgok történnek velem. Egyszerűen nem vágyok az emberek társaságára. Lemondom a programokat, mert amikor már lassan eljön az időpont valamihez, egyszerüen minden kedvem elmegy tőle. Másrészről egy hete egyedül vagyok itthon, nincs itthon anyukám. Amikor itthon van se beszélgetünk túl sokat, csak elvagyunk így egymás mellett. Most viszont nagyon felzaklat, hogy nincs a másik szobába. Nem értem miért van ez. Az elmúlt egy hétben azt is tapasztaltm, hogy rosszul voltam, ha kikellett lépni a lakásból. Nem úgy értem, hogy fizikai fájdalmaim vannak, egyszerüen nem tudom leírni, hogy mit is érzek. Nem tudom, hogy azért nem merek kimozdulni a lakásból, mert tudom, hogy ha valami történne nem lenne ki gyorsan seíteni tudjon, úgye bár nincs itthon anya (Gondolok arra, ha megtámadnak vagy valami) vagy azért mert nem vágyok az emberek társaságára. Vagy egy hónapja csak járok kelek a lakásba mint valami zombi, és másfélhete nincs olyan nap, hogy ne kapna el a síró görcs. Akár azért mert érzékenyen érint valami az életben, vagy annyira ideges leszek, mert nem sikerül valami hogy elkap a sírógörcs. Legszivesebben csak fekszek az ágyamban "összegubózva". Történtek az életemben kisebb nagyobb megrázkódtatások, de semmi olyan dolog (gondolom én) ami kiválthatná ezeket. (Semmi halál eset vagy hasonló) Nem értem, mi történik velem, hisz régebben egy nagyon erős lelki világgal rendelkező lány voltam.
2011. jún. 25. 21:36
 1/8 anonim válasza:
Depresszió... vagy valamitől félsz tudat alatt.
2011. jún. 25. 21:47
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem ez 14 éves koromban jött elő és most 17 évesen újra társaságra vágyom. Periódusok :)
2011. jún. 25. 21:47
 3/8 anonim válasza:
n 14 éves vagyok. Igazából én sem vagyok az a bulizós. Mg sosem voltam discoba. Szerencsre nekem mindig itthon vannak a szüleim, ami felvidit. De most a nyáron én is szinte egsz nap itthon vok. Nha mek mamáékhoz. azt tom tanácsolni, hogy ha rossz kedved van, akkor mindig gondolj vmi jóra, ami a múltban történt, vag gondolj arra h nemsokára hazajön anyukád:) vagy nem tom. nem ismerlek igy nem nagyon tudok neked segíteni :S
2011. jún. 25. 21:50
 4/8 A kérdező kommentje:

Eddig imádtam eljárkálni itthonról a haverokkal, vagy akár partyzni. Ez is elmaradt mostanra...

Nem értem miért hiányolom anyukám társaságát, amikor tényleg nem is beszélünk egymással, hisz még enni se együtt eszünk.

2011. jún. 25. 22:01
 5/8 anonim ***** válasza:

Egyedül vagy vagy csak anyukád nincs otthon?

Mert ha egyedül vagy, akkor lehet, hogy már előre tudat alatt stresszeltél ezen az időszakon. Nem tudom, hogy szoktál-e egyedül lenni, de teljesen más ám, ha van otthon valaki rajtad kívül, még ha nem is beszélgettek egymással, mintha tök egyedül vagy. Teljesen egyedül létnél érthetőek ezek a dolgok amiket leírtál. Egy idő után nincs kedve az embernek semmihez. Kimész a szobából, ott sincs senki, elmész valahova, mikor hazamész, még mindig nincs senki...

Esetleg nem tudod megbeszélni egy bnőddel, hogy aludjjon nálad néhány napig?

2011. jún. 25. 22:50
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen teljesen egyedül vagyok, de minden héten van hogy egy két napot teljesen egyedül vagyok. Sőt vártam is ezt az egy hetet , hogy azt tegek amit akarok egy hétig. Mármint hogy tovább aludhassak, ha elmegyek itthonról később jöjjek haza stb :)
2011. jún. 25. 22:54
 7/8 anonim ***** válasza:

"Mi történik velem?"

Kamaszkor.

"Lemondom a programokat, mert amikor már lassan eljön az időpont valamihez, egyszerüen minden kedvem elmegy tőle."

Fogadj el egy jó tanácsot a tapasztaltaktól, függetlenül attól, hogy egyetértesz-e vele vagy sem: ne mondd le a programokat. Menj el akkor is, ha semmi kedved hozzá. Kellemesen fogsz csalódni általában.

"Most viszont nagyon felzaklat, hogy nincs a másik szobába. Nem értem miért van ez."

Lehet, hogy szereted és hiányzik? Ritka dolog, de még előfordul.

"Legszivesebben csak fekszek az ágyamban "összegubózva"."

Minél többet fekszel így, annál fáradtabb leszel. Ha fáradt leszel, többet fekszel és még fáradtabb leszel. Ettől lemaradsz mindenről, ezért rossz kedved lesz, így még fáradtabb leszel, még többet fekszel és méginkább kimaradsz mindenből. Ez vezet a "depresszió"-hoz.

"Nem értem, mi történik velem, hisz régebben egy nagyon erős lelki világgal rendelkező lány voltam."

Nehéz ez a 16 éves kor! Viszont előtted a nyár. Ki kellene választanod már holnap valami szabadidős programot és elmenni rá. Nagyon fontos, hogy akkor is mozdulj ki és csinálj valamit, ha nincs hozzá kedved. Menet közben majd megjön.

2011. jún. 26. 03:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Nemrég láttam egy filmet, már mem tom mi volt a címe. Abban az ürge még az utcára sem mert kimenni több éve. utólag kiderült, hormonproblémái voltak. Gyógyszeres kezelést kapott, és megjött az életkedve. Javaslom, menj el a háziorvoshoz, mondd el neki a félelmeidet.
2011. júl. 18. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!