Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hatalommániám van. Mit csináljak?

Hatalommániám van. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
2011. jún. 22. 13:23
1 2
 1/18 anonim válasza:
Hatalmat.
2011. jún. 22. 13:37
 2/18 anonim ***** válasza:
Ez miben nyilvánul meg?
2011. jún. 22. 14:33
 3/18 A kérdező kommentje:
Abban, hogy képtelen vagyok a párkapcsolatra (26 éves vagyok). Mindig azt hittem h az igaz szerelmet keresem, de ha ez így lenne nem egy lehetősegem lett volna, de őket "barátaimnak" tekintettem. Mostanában jöttem rá, hogy nem szeretetet akarok hanem hatalmat gyakorolni a másik felett...... Egész életemben konfliktusom volt tanárokkal, főnökökkel, rendőrökkel.
2011. jún. 22. 14:43
 4/18 anonim ***** válasza:
Csak két tragédia történhet egy emberrel az életében. Az, ha megkapja amit akar és az, ha nem.
2011. jún. 22. 14:59
 5/18 A kérdező kommentje:
Egyetértek :(
2011. jún. 22. 15:03
 6/18 anonim ***** válasza:

Férfi vagy vagy nő?

Csak azért kérdem, mert a párom folyamatosan megaláz, sosem mond engem szépnek, ugyanakkor emberileg nagyon szeret. De mivel sosem dícsér, és vannak más jelek is, úgy érzem, olyan nőt választott magának, aki nem az esete, de így meg hiányérzete van és folyamatosan rombolja az önbizalmamat. Egy ronda hernyónak érzem már magam, legszívesebben a föld alá bújnék. Nem értem, miért hülyített évekig, ha valójában sosem látott szépnek. örülnék, ha ennyire elvarázsoltam volna a szép lelkemmel, de azért nincsenek illúzióim, nem csak lelki vonzódás szükséges egy kapcsolatba. Igaz, szexelni állandóan akar, de ez tőlem szerintem teljesen független dolog, én csak kéznél vagyok:(

Szóval arra gondoltam, mivel ő egy uralkodó típus, azért választott engem, mert mellettem nem inog az önbizalma, míg egy olyan nő mellett, aki az esete, nem érezné magát nyeregben.

Szerinted van ilyen, hogy valaki annyira uralkodó típus, hogy emiatt választ magának olyan társat, aki nem is tetszik neki igazán?

2011. jún. 22. 15:06
 7/18 A kérdező kommentje:

Én nő vagyok, és sajnos én is hajlamos vagyok porig alázni azt aki szeret, de ez nem azért van mert az illető rossz ember, hanem mert önmagammal nem vagyok rendben és a saját gyengeségemet palástolom ezzel.

Minden bizonnyal a Te párodnak is hatalommániája van ami valóban kisebbségi érzésből (meg egyéb sérelmekből) fakad. Nem tudom, hogy a magunk fajta emberek egyáltalán képesek-e a valódi szeretetre. Abban viszont biztos lehetsz hogy neki nagyobb szüksége van Rád mint Neked rá. Gondolj arra, hogy a tettei saját magát minősitik, nem pedig Téged! De szerintem ha rosszul érzed magad mellette akkor ne maradj vele, több mint valószinű hogy szeretőt is tart, a magunk fajták nem birnak hűségesek maradni.

Szóval látod magam ellen beszélek, és mindig könnyebb másnak tanácsot adni, de arról fogalmam sincs hogyan tudnék megváltozni :(

2011. jún. 22. 15:21
 8/18 anonim ***** válasza:
Azért durva ez a típusú személyiség, mert míg egyedül vagy tudod jól magadról, de amint elindulsz valahová, már aktiválódik is a személyiséged és olyanná válsz, pedig tudod, hogy ez nem jó. Akaratlanul is ilyen vagy.
2011. jún. 22. 15:53
 9/18 Pinocchio ***** válasza:
Én szakemberhez fordulnék a helyedben,én is imádom a hatalmat,de be kell látnod ez így nem szeretet/szerelem hanem birtoklás.Ha nem ölöd ki magadból az önzést pofára fogsz esni és az nem lesz kellemes.Amúgy milyen a viszonyod a szüleiddel?
2011. jún. 22. 17:38
 10/18 A kérdező kommentje:
Persze, egyértelműen családból ered a probléma. Örökös gyűlölet és feszültség volt körülöttem, sosem találkoztam olyasmivel hogy "harmónia". De nem hibáztathatom a szüleimet életem végéig. Jártam pszichológushoz 2 évig (bár egyéb jellegű problémákkal), igazából amig nem tetszik meg valaki vagy amig nem iszom alkoholt, egészen rendben vagyok :)
2011. jún. 22. 17:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!