Miért okoz a szorongás testi tüneteket?
Figyelt kérdés
Nekem a szorongástól testi tüneteim vannak,hirtelen füldugulás,és fej zsiborgás,mellkasi fájdalom,a testem különböző részein bizsergés,zsibbadás,néha a torkomban szoritó érzés.Elvileg a szorongás miatt vannak,voltam már ezekkel orvosnál,nem találtak semmit.2011. jún. 20. 08:32
1/10 anonim válasza:
Megváltozik a vérnyomás, a szívritmus. Az oxigénszint kedvezőtlenül alakul a rossz légzés miatt. Sajnos nekem is ilyenek szoktak lenni, ha rajtam van a szorongás. Én időnként gyógyszert szedek pár hónapig, aztán van 1-2 év szünet és ujból jelentkezik.
2/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ,és neked is van hogy több napig is meg vannak ezek a tünetek?
2011. jún. 20. 21:20
3/10 anonim válasza:
Van akinél több évig is vannak tünetek. A pár napig tartó az teljesen általános. Nyugi.
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm,nekem kb fél éve van ez a szorongás,van hogy tünet nélkül jól érzem magam,de van hogy érzek egy tünetet,és rá szorongok sajnos,ez el tart pár napig.
2011. jún. 21. 06:53
5/10 homo ludensz válasza:
A lélek és a test egymástól elválaszthatatlan "alkotói" az embernek. Amikor a test megsérül ( baleset stb.) az a lélekre is kihat,de ez fordítva is igaz. A test és a lélek kényes egyensúlyának elbillenése valamely irányba kijelez és ez testi tünetekben nyilvánul meg. Szoktuk mondani hogy fáj a lelkem? Aki hallja nem veszi komolyan. Azt mondom fáj a fejem, mindjárt tízen is adnak tanácsot.A szorongásod sem értik csak azok akik már voltak vagy vannak hasonló helyzetben.
7/10 A kérdező kommentje:
37.miért?
2011. jún. 21. 16:43
8/10 anonim válasza:
Csak azért kérdeztem, mert tinédzserkorban nem igazán ajánlott az antidepresszáns. Szerintem ha nem tudod legyőzni a szorongást átmehet mindenféle testi tünetbe. Meg kellene fontolni a gyógyszerszedést, mielőtt súlyosbodnak a tünetek.
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm,igazad van,ezen vagyok,hogy túllegyek rajta végre.
2011. jún. 22. 07:36
10/10 anonim válasza:
A test és a lélek összefonódik, ezt ma már tényként kezeli a tudomány. A személyiségnek, és az érzelmeinknek is adottak a biológiai, idegrendszeri alapjai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!