Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak, ha a pszichoter...

Mit csináljak, ha a pszichoterápia hatására csak erősödnek bennem az öngyilkossági gondolatok?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy a szembesítés hatásos módszer, meg rosszul kell éreznem magam, ahhoz, hogy később jobb lehessen.. de sokszor csak a kilátástalanság érzés növekszik bennem. Persze, mindig kivárom míg jobb lesz, meg igyekszek küzdeni/túlélni, de néha kissé aggaszt, mi van, ha pont egyszer a gyógyulás folyamatában telik be az a bizonyos pohár..

Amúgy nem vagyok egy ilyen mártír, feltünösködő tipus, tehát nem szoktam ezeket a gondolataimat szellőztenti - csak persze a pszichológusnak - szóval a környezet biztos meglepődne, ha egyszer csak kimúlnék. De persze nem szeretnék! Már amikor jobban vagyok, nem szeretnék..

Hogy éljem túl ezeket a mély pontokat?

2011. máj. 31. 20:49
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

11:37-es, van ebben valami, de szerintem a pszichológus ebben is segítség, hogy „belső kontrollossá” tegyen. Mondjuk a példáid valóban egy kissé egyszerűek.. vannak komolyabb múlt béli sérelmek, amik eléggé gátolnak a későbbi „normális élet” lehetőségében, és nem egészséges a szőnyeg alá söpörni őket. De erre már kaptál is példát.

17:23, ezek szerint, mikor elkezdted a terápiát még nem is voltak pszichoszomatikus tüneteid, csak utána jelentkeztek? Azért ez ijesztő, miket ki nem hoz az emberből.. de hát, ha meg pont a halálba taszítja az embert, akkor sok értelme volt..

hát én pont most vagyok olyan mély ponton amitől úgy érzem, hogy lóf*szt sem ér a terápia, mert használhatatlan vagyok.:-/

Egy homeopátiás cuccot próbáltam, de az semmit nem ért.

2011. jún. 2. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!