Lehetséges az, hogy hátralevő életemet módosult tudatállapotban, vagy a tudatalattimmal éljem meg?
Figyelt kérdés
A módosult tudatállapot alatt azt értem, mikor a hipnózis során bekövetkező csúcsélményről beszélünk.2011. máj. 30. 21:12
11/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat! Szóval, ez nem lehetséges. De néhány ismerősöm azt mondja, hogy ez lehetséges, mivel minden gyerek így születik, hogy egy ún szervi érzékelésben éli meg a világot, és ez természetesen később teljesen elveszik. Ezt is szokták nevezni egy másféle módosult tudatállapotnak. És lenne mégegy kérdésem: Tegyük fel,h ez lehetséges. Hogyan viselkednénk ilyen állapotba mi, emberek?
2011. jún. 7. 20:22
12/20 anonim válasza:
szerintem úgy mint a zombik. csak lézeng néz maga elé bambán nem is lát nem fogja fel a külvilágot, az agya nem fog, lelassult és fásult. Azóta tudom milyen a módosult tudatállapot mióta 3 naponta 12 órázok 2 óra alvással és szinte semmi evéssel. Garantált az eredmény, jobb mint a hipnózis!
13/20 anonim válasza:
Ez egy ostoba moralizálás. Tkp. minden cselekedeted egy módosult tudatállapotba éled meg. Amikor szeretkezel, akkor is módosult állapotban vagy, mert nem ugy teszel, mintha a metrón utaznál. Amikor eszel, akkor is módosult vagy, mert amikor nem vagy éhes, akkor nem eszel. De amikor ezek a módosulások elmúlnak ( elélveztél, jóllaktál stb) akkor visszajössz ezekből a módosulásokból a mindennapokba. Ha van olyan. Vagy egyik módosulásból a másikba esel. De ez maga az élet.
14/20 homo ludensz válasza:
9.11 es válaszadó ez butaság,nézd meg a tudatállapotot ábrázoló skálát honnan indul és hová tart. Vess egy pillantást az AEG-monitorjára és rájössz hogy a ébrenlét( mindennapi tudat) és az alvás között számtalan érték leolvasható.Ezeket a köztes állapotokat hívjuk módosult tudatállapotnak s ide sorolhatjuk a hipnózist is mint egyik formáját. Te a túlélési és szaporodási ösztönt veted fel erre hivatkozol,mondtam hogy ne keverjétek a gyógyító hipnózist a színpadi produkcióval. Ott érzik a hideget forrónak,a sósat édesnek stb. és a közönség röhög.
15/20 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, igen utolsó, ém sem értettem az utolsó előtti válaszolót. Az nem egy módosult tudatállapot, mikor eszel, vagy a metrón utazol, mert az agyad hullámhosszai más Hz-en működnek módosult tudatállapotban. Az ilyen cselekvéseknél nem módosul a tudatállapot, hanem ugyanolyan béta hullámhosszokon vagy.
2011. jún. 11. 17:21
16/20 anonim válasza:
A legtöbb ember aki ilyennel próbálkozik anzoknak általában az a célja, hogy a hátralévő életét tudatosan és ne a tudatalattija "fogságában" élje le. :)
18/20 anonim válasza:
"érdekes... utolsó: ha nem tetszik, akkor menj el erről az oldalról, tudod, ott az a kis piros x fölül, azt nyomd meg! természetesen mindenki válasza érdekel, de normális hangnemben.."
Kedves kérdező! Nem találom azt a kis piros izét. Azóta vagyok itten. Kérlek segíts.
19/20 A kérdező kommentje:
Okos vagy te is...
Amúgy van kikapcs gomb is a számítógépeken... :/
2011. jún. 29. 20:19
20/20 anonim válasza:
Sokat próbálkoztam meditációval és végül igen sikerült. Egy olyan módosult tudatállapotba jutottam ahol minden cselekedet kitágult, és élvezet volt végezni. (Még az is, hogy bekötöm a cipőfűzőm.) És a világ is csodaszép lett. Fákat, autókat, kukát, kéményeket, állatokat, felhőket, egy sima oszlopot is élvezet volt nézni csak. Úgy éreztem mintha betéptem volna, és eszembe is jutott, hogy íme a tökéletesen legális egészséges "drog". Persze a betépéssel ellentétben jóval józanabb voltam. Fantasztikus élmény volt, csak megijedtem, mert az egó belső monológja annyira lecsendesült, hogy féltem elveszítem az önazonosságomat. Ez gyakori hiba mint az kiderült, de most már tudom, hogy úgyse veszítem azt el, csak jobb lesz. Szóval tanulj meg meditálni. Nem könnyű, szó mi szó. Viszont totál megéri.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!