Egy agresszív szomszédunk megfenyegetett, hogy megöl, aminek hatására összeomlottam. A munkahelyemről vittek be a kórházba infarktusgyanús tünetekkel. A lelet: szorongásos depressziós zavar, krónikus álmatlansággal. Antidepresszánst írtak fel, de az még csak fokozza a szorongásos tüneteket. Sajnos vegetatív idegrendszeri tünetek is vannak: Mellkasi fájdalom, zsibbadás.
...egyébként a lakásunk hitelre lett vásárolva, a hitel jelenleg magasabb, mint a lakás értéke. Ideiglenes lakhatásunk van, de az sem tart örökké. A lakásba nem tudunk visszamenni, de eladni sem tudjuk. Így be fogjuk bukni a hitelt és lesz vagy 5 millió adósságunk. Közben úgy járok dolgozni, hogy alig alszok éjszakánként és reggel remegve ébredek. A szívem is kezd nagyon tönkremenni. Eredetileg egyébként rendszergazda lennék :( Senki nem segít. A lakást ki sem tudom adni így, mert a "kedves szomszéd" folyamatosan zajong.
Fel kell jelenteni a kedves szomszédot. Mi az, hogy megfenyeget?! Esetleg hallotta más is?
2011. máj. 20. 15:18
2/14 anonim válasza:
Létezik, mert a testvéremen már többet is kipróbáltak, mire megtalálták a megfelelőt. Keress fel egy pszichiátert, ha esetleg eddig nem tetted. A szomszédodat pedig szerintem jelentsd fel, hátha segít befogni a száját, ha egyszer meglátogatják a rendőrök. Nálunk bevált a szomszéd ellen. Az is egy agresszív állat volt, aki állandóan kiabált, fenyegetőzött, aztán egyszer betelt a pohár, kihívtuk rá a rendőröket. Nem volt együttműködő, be is vitték. Ki is engedték elég hamar, de azóta lapul mint szar a fűben. Nem tudjuk, hogy mivel hatottak rá ennyire.
2011. máj. 20. 15:19
3/14 anonim válasza:
Ha, amiket leírtál valósak, akkor neked nem másik nyugtató kell, hanem szedni az antidepresszánst, amit már egyszer felírtak neked. Sajnos semmilyen támpontot nem írtál, amiből következtetni lehetne, mennyi ideig szedted az antidepresszánst, vagy mindjárt el is dobtad, ahogy kiváltottad. A betegség, amiről írtál, akár évekig eltarthat, még kezelés mellett is, anélkül pedig beláthatatlan következményei lehetnek. Az "összeomlást" a Te esetedben egy hangosabb tüsszentés is kiválthatta volna, nem feltétlenül a szomszéd kijelentése. Tulajdonképpen milyen segítségre lenne szükséged, hogy ide írtál?
2011. máj. 21. 22:42
4/14 A kérdező kommentje:
Nos egy nem csak annyi volt, hogy megfenyegetett, aztán összeomlottam. Már majdnem egy fél éve csinálja a fesztivált éjszakánként felettünk. Meglehetősen ijesztő figura. Szép lassan csinált ki engem is a dolog. Először csak mérges voltam, amikor felébredtem éjszaka a zajongására, aztán gyomoridegem lett, aztán már lefekvéskor is gyomoridegem volt, aztán már hazafelé jövet, hogy mi lesz éjszaka a műsor. Sajnos a háziorvos először altatót írt ki, aztán xanax-ot. Szépen hozzá is szoktam. A xanax-tól meg kiderült, hogy rémálmaim vannak. Főleg, hogy ez a paraszt lejött egyszer és megfenyegetett, hogy elintéz (a felső szomszéd verte neki a radiátort, ez a hülye meg azt hitte, hogy mi verjük). Ezért jutottam el odáig, ahol most vagyok. A felírt antidepresszánst szedem, mert nélküle nem tudok aludni, viszont a szorongásos tünetek még megvannak. A xanax-ot nem szedhetem, mert akkor megint jönnek a rémálmok.
2011. máj. 22. 15:04
5/14 anonim válasza:
Az antidepresszánshoz kell a nyugtató. Ha a xanax nem jó, mert nem szereted a rémálmokat, írass fel rivotrilt. Meg fogyz döbbenni, mennyivel más a hatása. Először úgy érzed, hogy kiürült a fejed, mint egy nagy huzattól, aztán szépen nem érzel semmi hatást. És stabilizálódsz. Persze a dokiddal beszéld meg, mert az én levelemre nem adnak a gyógyszertárban. Nagyon fontos, hogy legalább 3 hónapig szedjed a nyugtatót is, mert az antidepi így csak felpörget Különben le se sz.ard a szomszédot. Tegyél a zsebedbe egy jókora kést, és piszkáld meg vele, ha sokat ugrál. Én így csinálom most is. De előtte jól tökön rúgtam. Azóta csúnyán néz, de messzire elkerül, és a zaklatások is elmúltak. Addig meri csinálni, amíg látja rajtad, hogy félsz tőle. Először írasd fel a rivotrilt, szedjed, és ha jó, akkor bátorodjál föl. Hidd el, a legtöbb vadállat is meghunyászkodik, ha látja, nagy esélye van annak, hogy neki is baja lehet. Zörögjél te is neki, és ha le mer jönni, akkor kalapáccsal várd.
2011. máj. 23. 23:07
6/14 anonim válasza:
Bocsi, hogy megkérdem, te ugye férfi vagy?
2011. máj. 23. 23:08
7/14 A kérdező kommentje:
Igen :)
2011. máj. 24. 11:16
8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Azt hiszem inkább hagyom a fenébe az antidepresszánst. Már csak egy negyedet szedek és nagyjából tudok tőle aludni. Ma már nem is remegtem annyira, igaz a kedvem is szarabb lett. 2 óránként kimegyek és futok egyet az irodaház körül, az legalább felvidít egy kicsit.
Ja egyébként a szomszéddal is az a baj, hogy tudja, hogy megfélemlíthet. Sajnos tényleg úgy néz ki mint egy állat (amellett, hogy állítólag K1-es boxoló) és a haverjai is mindenféle alvilági figurák. Ezért nem mertem vele kezdeni. Férfias vagy nem, de én félek tőle. Én csak egy jámbor rendszergazda vagyok, aki még a legyet is inkább megfogja és kiengedi az ablakon.
2011. máj. 24. 11:22
9/14 anonim válasza:
Pedig ahogy írták. Rivotril a Xanax helyett, amíg nem stabilizálódsz szedd az antidepresszánst is, meglátod, majd nem fogsz meghunyászkodni előtte! Viszont szedd össze magadat, és igenis tegyél feljelentést a rendőrségen ISMERETLEN TETTES ELLEN - aztán leírhatod (sőt, le is kell, különben mi alapján nyomozzanak szerencsétlenek) a kedves szomszéd nevét, és hogy mi a problémád. Azért kell ismeretlen tettes ellen tenni a feljelentést, még ha a következő sorban meg is nevezed, mert különben vádaskodsz. Nem tudom elmagyarázni, de lényeg, hogy így jössz ki belőle jól jogilag. Csak szóban, mert írásban vádaskodás mondd a rendőrnek, hogy félsz, hogy az életedre tör. Az ügyed kap egy ügyszámot, onnantól ha ráhívod éjjel a zsarukat, hozzád mennek először, mert te hívtad ki őket, de tudsz arra hivatkozni, hogy van egy ilyen jeljelentésed folyamatban a szomszéd ellen, pontosan ezért. Mikor megírják a jelentésüket a kiszállásukról, csatolásra kerül a feljelentésedhez. Amúgy meg valami védekezőeszközt tarts mindig kéznél.
2011. máj. 24. 11:46
10/14 anonim válasza:
11:46 vagyok. Lehet, hogy ha a felső szomszéddal beszélnél, és ő is feljelentené.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!