Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Sok ennyi gyógyszer 24 évesen?

Sok ennyi gyógyszer 24 évesen?

Figyelt kérdés
Napi 30 mg citalopram, 15 mg mirtazapin, 1,25 mg alprazolam...Nem igazán tudom megítélni, hogy ez soknak számít-e? Mennyire vészes? Ha igen, lehet még jobb ennyi idősen, vagy általában csak növelni szokták? :(
2011. máj. 18. 09:10
 1/8 anonim ***** válasza:
hát ha muszáj szedned, akkor ha sok, ha nem akkor is szedd. egyébként amit elhagyhatsz azt viszont hagy el.
2011. máj. 18. 10:20
 2/8 anonim válasza:

attól függ, mikor kezdted el szedni?

ha csak mostanában, akkor még elmegy, kb 2 hónapig ennyit szedsz, nem lesz hosszú távú hatása, de ha sokkal tovább, évekig, akkor igen.

normál állapotban ez nagyon sok, legalábbis szerintem elég lenne 1 antidepi, és 1 nyugtató, a 3 féle helyett.

ha nem használ 2-3 hét után menj el újra dokihoz, lehet váltani kell hatóanyagot ha lehet magánrendelőbe, mert ott foglalkoznak is veled.

2011. máj. 18. 15:36
 3/8 anonim válasza:
na jó, a nyugtató menniység pont megfelelő, de csak úgy az első hónapban, utána már kb csal a harmadát abból. az antipedinek nem nagyon vannak hosszú távú egészségromboló hatásai, a nyugatónak viszont vannak. szóval inkább az utóbbitól tarts, az antidepit meg szedd rendesen, hamarosan már scak arra lesz szükséged.
2011. máj. 18. 15:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha még csak pár hónapja vagy beteg és még nem csökkentek a tüneteid, akkor kell szedni. Ahogy úgy érzed jól vagy kis adaggal csökkentsd. Én ugyanazt a variációt kaptam mint te SSRI és mirtazapin és nyugtató.Nézesd meg feltétlenül a vérképed, mert nekem májenzimváltozást okozott.
2011. máj. 18. 19:07
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Már lassan egy éve szedem őket, azért aggódom egy picit, hogy nem sok-e? Nincsen összehasonlítási alapom, így nem tudom, mennyire számít ez a mennyiség soknak. Vérképet eddig kétszer csináltattak az 1 év alatt, nem tudom, hogy ez megfelelő-e vagy gyakrabban kellene?
2011. máj. 19. 08:59
 6/8 anonim ***** válasza:

25 vagyok, kb. egy éve szedek 45 mg mirtazapint (Remeron) és 1.5mg alprazolam-ot (Xanax).(Anno Citaprammal kezdtem,de minden mellékhatása erősen kijött rajtam,így váltott az orvos mirtazapinra).

Sokszor elgondolkodok azon, hogy ennyi idősen nem kellene ennyinél tartanom...Ráadásul látom az egyik szülőmön a negatív példát: fiatalon kezdett ilyesmiket szedni ő is,és mára, 40 fölötti fejjel már alprazolam függő, és sokkal nagyobb adagokat szed (3-4mg),ráadásul már érezhetők rajta a mentális mellékhatások is (gyengébb memória,stb.)

Jelenleg még szükségem van a gyógyszerekre, de amint lehet, el akarom hagyni az összeset.Nem lesz könnyű, de nem akarok teljesen függővé válni... A gyógyszereknek csak átmeneti segítséget kéne nyújtaniuk,és sem az orvosoknak,sem a betegeknek nem szabadna a megoldást várnia tőlük...

25/L

2011. máj. 19. 13:43
 7/8 A kérdező kommentje:

Te nem szedél fel néhány kilót a Remerontól?

Mire szeded?

Köszi a válaszokat!

2011. máj. 19. 23:15
 8/8 anonim ***** válasza:
De,sajnos felszedtem,de nekem eleve voltak gondjaim a súlyommal,így nem tudom,hogy a Remeron mennyire játszott benne szerepet.Egyébként dependens személyiségzavar,közepes depressziós epizód és generalizált szorongás a "diagnózisaim".
2011. máj. 20. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!