Esetleg leírnátok, hogy mitől alakult ki a fóbiátok?...ha tudjátok az okát...
Bocsi, ha túl személyes lennék, csak éppen egy 2 oldalas esszét kell írnom a fóbiákról, és csakis személyes vélemény lehet benne, semmi olyan, amit pl a Wikipédián lehet olvasni.
Én pl attól félek, hogy olyankor maradok egyedül, amikor totális csend és mozdulatlanság van körülöttem...
Én még hallottam olyanról is, hogy kozmokofóbia. Vagyis akinek ilyen fóbiája van, az egyszerűen fél, vagy nagy stresszt, nyomást érez, ha, este, tiszta időben a csillagos ég alatt tartózkodjon. Bár szerencsére ez elég ritka, 10.000 emberből 1nek lehet ilyen fóbiája. De még ez is több, mint a semmi(sajnos). Mindenesetre, ha nekem lenne ilyen fóbiám, abba beleőrülnék. Imádom nézni a csillagokat, meg a Holdat...
2011. máj. 13. 15:48
14/19 anonim válasza:
Sötéttől...Egyszerűen menekülök előle, főleg ha mögöttem van :/ Követ, körbevesz...Olyan fojtogató érzés...:/ Sírógörcsöt kapok tőle...
Repülőktől...Ha a hangját hallom...Szinte azonnal azthiszem hogy le fog zuhanni és pont ide, és meghalunk..Ennek tudom az okát, kiskoromban tesómnak volt egy repülője ami elég nyomasztó zenét játszott, és volt zuhanás hangja is a zene előtt...Ezt akárhányszor meghallottam sírógörcsöt kaptam és pánikba estem...Szerintem ezért van ez mai napig...:/ Még mindig emlékszem a zenéjére...Meg a hangra...
2011. máj. 14. 23:28
15/19 anonim válasza:
Igen, a sötétben én is félek, azt kihagytam ... :S
2011. máj. 15. 19:51
16/19 anonim válasza:
Én pókfóbiás vagyok. Még a pók említésére is elkezdek szorongani, meg ha meglátok egy pókot egyszerűen "lefagyok". Viszont érdekes, hogy régebben szerettem is a pókokat, meg a pici testűekkel most sincs bajom, viszont a többitől már nagyon félek. És még egy hajszál érintésétől is világgá futnék, ha előtte épp pókot láttam... Fogalmam sincs hogy mitől alakulhatott ki ez bennem.
2011. máj. 17. 17:08
17/19 anonim válasza:
klausztrofóbia, és kiskoromban rettegtem az orvosoktól és a boszorkánylepkéktől.Ezenkívül féltem még a ködtől is, és a sötéttől is.
2011. jún. 9. 08:50
18/19 anonim válasza:
Nekem kígyófóbiám van, amit úgy próbálok leküzdeni, hogy képeket nézek róluk a googlin, de a vége mindig, hogy rosszul leszek, hányingerem van és sírok. Régebben nem hiszem ,hogy lett volna ilyenem, szerintem akkor alakult ki, amikor a Miami helyszínelőkben egy csajt megevett egy boa. Mondjuk főleg a pitonoktól vagyok rosszul, de más magyarázatot nem találtam rá.
2011. júl. 16. 22:45
19/19 anonim válasza:
nekem asszem egyedi fóbiás vagyok a borotvapengére ha csak rágondolok elfog a félelem a rosszullét és görcsösen mozognak és remegnek az ujjaim
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!