Önerőből súlyos depresszióból lehetséges kilábalni?
Elvesztettem az érdeklődésem minden iránt, ami eddig motivált, hosszú hónapok óta (talán hét-nyolc, vagy még több) teljes üresség és apátia az életem, csak nyomasztó kényszercselekvések és utálatos muszáj-dolgok visznek előre. Tudom, hogy jó életem van, tudom, hogy meg kell becsülnöm, látom a jót és a szépet, de érezni nem érzem. Nem érzek semmit. Csak aludnék szívem szerint, és fel se kelnék soha többé. Néha pár napra fel-felcsillan bennem valami halvány lelkesedés, de aztán visszahullik minden ebbe az apátiába. Egyetlen hozzátartozóm még nálam is súlyosabb depresszióban szenved. Nincs bennem szemernyi akaraterő, és őbenne se. Nincs, aki segíthetne. Pszichológus, pszichiáter nélkül hogy gyógyulhatnék meg? Tudom, hogy egy szakemberrel a kapcsolat alapja a bizalom, de én képtelen vagyok bízni másokban. Az elmém tudja, hogy semmi okom bizalmatlannak, elutasítónak lenni, de ezt az érzést ugyanúgy nem tudom befolyásolni, mint ahogy nem tudom racionálisan meggyőzni magam, hogy érezzek örömöt, vagy bármit.
Tud valaki bevált módszert?
Aki kigyógyult, elmondaná, hogyan?
Esetleg jó honlapokat tudnátok ajánlani, akár angolul is, ilyesmi problémákkal küzdőknek? (A teljes és boldog életet élő végtaghiányosok és hasonló "motivációs" sztorik cseppet sem motiválnak, szóval ne olyanokat).
Előre is köszönök minden segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!