Hogyan kerülhet valaki az utcára, ha személyiségzavara van?
A személyiségzavarokról olvastam,és többek közt találtam olyat,hogy a bűnözők,drogfüggők,hajléktalanok közt fordul elő gyakran.
Az első kettő világos,de hajléktalan hogy?
Most ha gyerekkorában kerül az utcára,azt megértem,de ha volt otthona,lakása,akkor hogy?Elég extrém mértéket kell öltsön az a személyiségzavar akkor(tudom,hogy a sz.zavar amúgy is extrém állapot).
Ha tudtok,adjatok részleteket ezzel kapcsolatban,és még azt,hogy inkább melyik személyiségzavarokra érvényes ez,és az efféle teljes elkülönüléssel járó magatartás?
Lehet ,hogy majd visszaírok kommentben,hogy mégjobban megtudakoljak valamit...
A személyiség zavaros emberek köznyelven bolondok, nem tudnak a társadalmi normákhoz igazodni túl félénkek, rámenősek... a normálistól túlzottan eltérő személiségük miatt nem müködnek a pár kapcsolataik, nincsenek közeli barátaik, nem tudnak kommonikálni a kollégákal.
Az emberi kapcsolataik nagyon is könnyen megszakadnak, a próblémákat alkoholal, drogal próbálják kezelni ezért elvesztik a munkájukat, a családjukat, az anyagi gondokat ez után büntettekel, szerencsejátékal akkarják megoldani és innen már a börtön a hajléktalanság egy pici lépés.
"Szóval a bolond megnevezés engem is szíven ütött..."
De még hányszor fog ütni ilyesmi,főleg ha ezen az oldalon lógsz,kapsz majd hideget-meleget.
14:46
Értem,mit akarsz és én is egyetértek...
A 00:47 - es válaszoló azért írta,hogy "köznyelven bolondok",mert a személyiségzavaros embereknek extrém mértékeket öltő viselkedésük van(lehetnek kivételek) és ha egy nem hozzáértő ezt megtapasztalja,simán lebolondozza őket.
Ezt ki is fejtette az alábbiakban "nem tudnak a társadalmi normákhoz igazodni túl félénkek, rámenősek... a normálistól túlzottan eltérő személiségük miatt nem müködnek a pár kapcsolataik, nincsenek közeli barátaik, nem tudnak kommonikálni a kollégákal."
Ezért a "bolond" kifejezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!