Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez lehet akár skizofrénia?

Ez lehet akár skizofrénia?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Már egy ideje hangokat hallok.Nem feltétlenűl értem mindig, de valamikor kivehetően a nevemet "kiáltják".Ez általában akkor van ha egyedűl vagyok, és ilyenkor nagyon meg szoktam ijedni.Volt egy éjszaka amikor nem bírtam aludni és elkezdtek hozzám beszélni a bútorok...Néha úgy érzem, hogy valami fogja a fejemet, de nincs ott semmi.Valamikor rám jön egy ilyen 'roham'és úgy érzem, hogy mindjárt meghalok és kapkodom a levegőt.

Meg még sok ilyen dolog van..Valami ötlet?? :/

csak normális válaszokat kérek.Köszönöm :)

2011. ápr. 29. 14:56
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Neten nézelődtem...de még nem túl részletesen.
2011. ápr. 29. 15:19
 12/17 anonim ***** válasza:
Menj el a házi orvoshoz, és kérj beutalót a pszichiátriára.
2011. ápr. 29. 15:27
 13/17 anonim ***** válasza:
14 éves korban elég korai ilyen betegség pláne nőknél de lehet, h van...
2011. ápr. 29. 18:00
 14/17 anonim ***** válasza:

"valamikor kivehetően a nevemet "kiáltják".Ez általában akkor van ha egyedűl vagyok, és ilyenkor nagyon meg szoktam ijedni."

Ez egészséges emberekkel is előfordul.

"Néha úgy érzem, hogy valami fogja a fejemet, de nincs ott semmi."

Ilyen is előfordul bárkivel.

"nem bírtam aludni és elkezdtek hozzám beszélni a bútorok..."

Ez már kevésbé, ez érdekesebb.

"Valamikor rám jön egy ilyen 'roham'és úgy érzem, hogy mindjárt meghalok és kapkodom a levegőt."

Ez pánikroham, aki sokat szorong, idegeskedik, azzal előfordul. Kávéallergia vagy kávétúladagolás is okozhatja.

Menj orvoshoz, a bútoros jelenet kissé furcsa. De amit leírtál, az alapján a skizofrénia nem valószínű. Általában egyébként sem ilyen korán szokott előjönni.

2011. ápr. 30. 05:33
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem túl valószínű.
2011. ápr. 30. 09:18
 16/17 anonim ***** válasza:
Szia! Mindenképpen szólj édesanyádnak hogy vegye komolyan, vagy menj le az iskolaorvoshoz, ezek szorongásos, depressziós tünetek, plusz a hangok azok pszichózisos tünetek is lehetnek, ami még komolyabb, akár lehet szkizoaffektív zavar előjele is, szóval előzd meg a problémáid, előzd meg a betegséget, menj el orvoshoz mindenképp!
2011. máj. 2. 17:51
 17/17 A kérdező kommentje:
köszi,megfogadom.:)
2011. máj. 3. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!