Depresszión lehet nem gyógyszeres kezeléssel segíteni?
"kepzelt beteg"
Nem tudom, hogy hallottal-e mar errol, de hidd el, hogy nagyon sokan elnek igy, hogy bekepzelnek maguknak betegseg tuneteket, es szinte elvezik azt, hogy "mindenki" veluk torodik.
Utolsó, nem hiszem, hogy erről lenne szó! És a placebo egyébként valós betegségeknél is működik, mert sokat segít, ha el is hiszed, hogy tényleg meggyógyulsz. Viszont egy "jó gyógyszer" is lehet hatástalan, ha mondogatod magadnak, hogy úgysem hat, úgysem használ.
Szerintem nem gyógyszeresen kéne kezelni, hanem pszichológushoz kellene járnia. (össze-vissza tömködik az emberekbe a gyógyszereket, szerintem nem hiányzik az neki...)
Köszönöm mindenki válaszát! Én is hasonlóképpen gondolom a dolgot, mint ahogy azt hiszem mindnyájan írjátok: az ismerősömnek valószínűleg nem lenne szüksége gyógyszerre, csak talán a doki így egyszerűbbnek tartja a kezelést. Bár az is lehet, hogy a "betege" ragaszkodik ehhez a módszerhez, mert nem hókusz-pókuszolni kell, meg töprengeni mindenféléken, hanem bevenni a pirulát és hopp! Semmi sem változik...
Megpróbálom elmondani az illetőnek, hogy talán van más megoldás is, hátha eltöpreng rajta. Bár nem bízok benne nagyon :-)
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!