Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depresszión lehet nem gyógysze...

Depresszión lehet nem gyógyszeres kezeléssel segíteni?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm, aki már 20 éve részesül gyógyszeres pszichiátriai kezelésben, mert pánikbetegsége idővel depresszióvá "alakult". Természetesen semmi érdemi javulás nincs, ami van az nem a gyógyszernek, hanem annak köszönhető, hogy néha már "tudja kezelni" a rohamokat, meg az állapotát. Ehhez akkor minek kell gyógyszer az összes mellékhatásaikkal? Azt is mondta az illető, hogy volt olyan pánikrohama, amit egy C-vitamin injekcióval elmúlasztott a rafinált doktorbácsi (azaz nem kifejezetten szervi problémáról lehet szó - gondolom én)
2011. ápr. 22. 22:08
 1/6 anonim ***** válasza:
az egész a fejében létezik. gondolom hogyha c vitaminnal mulasztottak rohamot akkor tisztában vannak az orvosok is ezzel, nem lehet hogy placebo-t kap? ha nem akkor lehet azt kéne. csak neki erről nem szabad tudni.
2011. ápr. 22. 22:31
 2/6 anonim ***** válasza:

"kepzelt beteg"

Nem tudom, hogy hallottal-e mar errol, de hidd el, hogy nagyon sokan elnek igy, hogy bekepzelnek maguknak betegseg tuneteket, es szinte elvezik azt, hogy "mindenki" veluk torodik.

2011. ápr. 22. 23:58
 3/6 anonim ***** válasza:

Utolsó, nem hiszem, hogy erről lenne szó! És a placebo egyébként valós betegségeknél is működik, mert sokat segít, ha el is hiszed, hogy tényleg meggyógyulsz. Viszont egy "jó gyógyszer" is lehet hatástalan, ha mondogatod magadnak, hogy úgysem hat, úgysem használ.

Szerintem nem gyógyszeresen kéne kezelni, hanem pszichológushoz kellene járnia. (össze-vissza tömködik az emberekbe a gyógyszereket, szerintem nem hiányzik az neki...)

2011. ápr. 23. 00:47
 4/6 homo ludensz ***** válasza:
Írod hogy annak köszönhető hogy megtanult vele élni.Igen ennek van valóság alapja,nálam is így működik és mondhatni normális életet élek. A depresszió legtöbbször összefonódik a pánikbetegséggel de én annak idején elmentem szinte minden szervi vizsgálatra és mivel negatív volt ez némileg megnyugtatott. Kezdetben felkészületlenül ért és nagyon sokat szenvedtem én is aztán "összeszoktunk". Elkönyveltem hogy nálam ez van míg másnak cukra van vagy bottal jár.
2011. ápr. 23. 12:17
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát! Én is hasonlóképpen gondolom a dolgot, mint ahogy azt hiszem mindnyájan írjátok: az ismerősömnek valószínűleg nem lenne szüksége gyógyszerre, csak talán a doki így egyszerűbbnek tartja a kezelést. Bár az is lehet, hogy a "betege" ragaszkodik ehhez a módszerhez, mert nem hókusz-pókuszolni kell, meg töprengeni mindenféléken, hanem bevenni a pirulát és hopp! Semmi sem változik...

Megpróbálom elmondani az illetőnek, hogy talán van más megoldás is, hátha eltöpreng rajta. Bár nem bízok benne nagyon :-)

Köszi mindenkinek a hozzászólásokat!

2011. ápr. 23. 13:14
 6/6 anonim válasza:
Én nem értem az embereket... ehhez a témához nem értek és kicsi vagyok ahhoz hogy másokat befolyásoljak, de szerintem semmire nem jó a gyógyszerezés...a gyártók a pénz miatt csinálják... Az ilyen emberekhez türelem és kitartás kell a hozzá közelállóktól.
2013. nov. 15. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!