Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hirtelen halálfélelem?! 15/L...

Hirtelen halálfélelem?! 15/L (Bocsi hogy hosszú)

Figyelt kérdés

Sziasztok! :S Az a problémám, hogy nagyon félek a repülőktől...vagyis pontosítanám, akkor ha nem vagyok rajta...1x ültem repülőn, nemvolt semmi baj. Viszont sokszor van, hogy ülök itt a szobámban, és jön egy alacsonyabban szálló repülő ami elég hangos, olyan zuhanó hangja van (sajna mindnek...:S) olyankor rögtön adrenalinszintem felugrik, és annyira hirtelen történik az egész, hogy felugrok és kirohanok a szobámból de közben a pulzusom is az egekben :S Odamegyek anyukámékhoz példáául vagy tesómhoz, csak egyedül ne legyek ha már meg kell halni :\ És az a baj hogy mindig ezt hiszem...Egyszer suliban, jött egy repülő nagyon alacsonyan, és oylan szinten zuhanás hangja volt, hogy ottis felment a pulzusom meg rámjött a lihegés stb tiszta pánikroham szerű, sírva is fakadtam :S Matekóra kellős közepén...A többiek meg csak néztek hogy mibajom :S

Nemtudom mi ez, de azt szerintem tudom mitől van...Mikor kicsik voltunk, tesómnak volt egy játék repülője ami játszott egy zenét és utána volt ugyanígy zuhanós hangja...Én attól mindig féltem, és ha bekapcsolta rögtön elkezdtem sírni és ugyanilyesmi halálfélelem jött rám. Egyszer, elmentem wc-re, és tesóm hirtelen berkta bekapcsolva azt a repülőt :\ Én ott üvöltöttem meg sírtam, de nemtudtam kimenni sem, a repülő meg ott tőlem fél méterre...Mai napig tisztán emlékszem, pedig több mint 10 éve volt...:(

Miez? Tudtok segíteni? Szörnyű ez...

2011. ápr. 16. 00:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Kérdezhetek valamit? A szüleid mennyit foglalkoznak veled így 15 évesen? Mennyire érzed úgy, hogy nincsenek barátaid? Hány olyan ember van, akinek ezt eddig elmondtad? Ha régóta van, akkor a szüleid miért nem tudnak róla?

Pl én az üveg eltörésének hangjától kapok szinte pánikrohamot, vagyis vagy elsírom magam, vagy ideges leszek, vagy görcs lesz a gyomromban. De mivel ez tényleg kisgyerekkoromtól van, ezért okszor én nem is tudtam mi a bajom, és anyukám mondta, hogy nyugodjak meg, csak egy pohár, vagy azt, hogy el ne kezdj sírni, nincs semmi baj, és akkor tudatosul, hogy tényleg nincs és észhez térek.

2011. ápr. 17. 01:06
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem sok értelme van itt a gyógyszerezésnek. Kis koromban én is rettegtem az alacsonyan szálló helikopterektől (a környékünkön sok járt), aztán lassan megszoktam őket.

A fóbiákat úgy lehet leküzdeni, hogy meg kell tanulni az ellazulást, megnyugvást. Utána, a fóbiát okozó tárggyal rövid időre vagy nagy távolságból kapcsolatba kell kerülni. Pl. nézel egy filmet egy repülőről, és egyre hangosabbra teszed a hangerőt, amíg el nem kezdesz megijedni tőle. Utána ezt abbahagyod és igyekszel megnyugodni. Szép lassan hozzászoksz, aztán egyre nagyobb lehet a hangerő, stb.

Ha már gyakorlott kezdesz lenni, kimehetsz akár Ferihegyre, ahol láthatod őket fel- és leszállás közben. Ez is lehet, hogy hasznos lenne.

De ha nagyon erős a félelmed, akkor pszichológushoz menj, a fentihez hasonló gyakorlatokat ők szakszerűen és ellenőrzötten csinálják.

2011. ápr. 17. 04:47
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszia válaszokat! Hát a szüleim foglalkoznak velem, de nemvagyok az a kiöntöm a lelkem nekik típus mert tuti sírva fakadnék és utálok mások előtt sírni...Amúgy ferihegyen voltam, és azért is irtam hogy a repülőn nincs semmi baj, mert a repülőn nem hallani azt az iszonyat zuhanáshangot..A reptéren se hallottam...Sőt, voltunk tegnap a tököli reptéren ahol kb 20 repcsi fel le szállt, de ott sem féltem...Akkor nemtudmo hogy párnapja még miért volt...Amúgy a barátaim tudnak róla...
2011. ápr. 17. 18:14
 14/15 anonim ***** válasza:
Sziasztok, ez nem kamu. Én is tapasztaltam már. Amikor elszáll felettünk egy gép, azt hiszem hogy pont ide fog csapódni, egyből rohanok mint az őrült az udvarra. Olyankor a torkomban dobog a szívem. De ez nálam nem magasan szálló repülőknél van így (bár néha azoktól is félek), hanem amik kicsit alacsonyabban jönnek néha, és nagyon erős hangjuk van, olyan mintha zuhannának, például a vadászgépek, vagy más katonai vagy egyéb repülők. És tényleg olyan is van, ha előttünk megy egy autó vagy valami, és nem ismerem fel a hangját, akkor is görcsbe rándul a gyomrom. De ma már nem annyira mint régen...
2011. aug. 13. 14:21
 15/15 anonim ***** válasza:
Nekem a magasságtól van ilyen, nem viccelek. HA nézek egy filmet a tv-ben (pl a die hardban volt az a rész amikor a tűzoltó tömlővel leugrik bruce willis az épület tetejéről) szó szerint folyt rólam a víz. Én nekem baromi nagy a tériszonyom.
2011. dec. 12. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!