Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi az, hogy nem hat rám az...

Mi az, hogy nem hat rám az altató? Egyáltalán az Atarax gyógyszer mennyire hatékony álmatlanságra?

Figyelt kérdés

3 hónapja kezdödött h nem tudok aludni ejjelente. nagyon kimerult vagyok, es faradt, de amikor lefekszem, egyszeruen nem megy. csak forgolodom, nincs semmi amin aggasztani kéne magam, semmi idegeskednivaló. söt, minden majdnem tökéletes. Mégsem tudok elaludni. amikor már majdnem elalszom, és ott vagyok az alvás és ebrenlet határán, akkor hirtelen elkezd erösen dobogni a szivem, majdnem kiugrik a mellkasombol. kapkodva tudok csak levegöt venni, leizzadok, lezsibbad a kezem meg a lábam, olyan höhullámok törnek rám, h szörnyü. hányingerem lesz, neha hánynom is kell. nagyon elszomorodom, sírok,de az okát nem tudom. Nem tudom mit csinaljak, elmentem orvoshoz mert komolyan úgy éreztem hogy ez az örület! az orvos irt Propovant, de az semmit nem hatott. aztan irt Atarax-ot, azt szedem most de az sem hat. dolgozom (sokat) + saját vállalkozást vezetek, mellette tanulok keményen, pihennem kellene. de nem tudok. és ez, h minden nap rettegve varom az estét, csak még jobban megnehezíti az egészet. Nem elég, h teljesen le vagyok pukkanva, alig állok a lábamon. valaki hasonló tapasztalattal? mi a megoldas? kávét csak reggel iszom, kicsit, semmi kóla, semmi fekete tea, semmi energiaital. egészségesen étkezem és sportolok is. Kerem valaki adjon tanácsot! köszönom :(

27/N

2011. márc. 28. 15:59
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Ja, azt kifelejtettem az elöbb, h a doki felírt egy gyógyszert addig, amíg kiderül a nem alvás, pánikrohamszerü tunetek stb. oka. a gyogyszer neve Zopiklon Mylan (5mg) es elég durván kiut. azt mondta, h akkor vegyem be, amikor már az ágyban fekszem, és kész vagyok az alvásra. hát, 10 perc alatt alszom töle, reggelig. mit ne mondjak, csodás érzés reggelig aludni! kár, h csak gyogyszerrel megy. de a vérteszt remelhetöleg kimutat valamit, es akkor mar meglesz az, amit kezelni kell. igyekszem magam kikúrálni ebböl a fos helyzetböl, mert tudom, h valami a lelkemmel van, és elsösorban én tudom megoldani ezt a valamit... az orvos csak segíteni tud ebben. amúgy rühellem az egészet, nem tudják a környezetemben élök, h ez van velem. csak itt irtam le, és tök jó, h leirhattam... :)
2011. ápr. 2. 18:32
 12/14 anonim ***** válasza:
Szia én kb egy hete olyan szinten alvászavarral küszködöm hogy pl lefekszem este 10kor és fennvagyok ugy reggel 7ig aztán valahogy álomba merülök mert szinte már beájulok annyira álmos vagyok de kb ilyen max 6 orát alszom tehát nem alszom ki magam és kb még fáradtabban kelek mint előtte, nekem frontin 0.25 mg gyógyszert irt fel az orvos demég nemkezdtem szedni mert nemakarok rászokni és nem is biztos h ez nekem jo lenne mert én nemhiszem h pánikbeteg lennék nincsenek ilyen rohamaim éjszaka csak szimplán nemtudok álomba merülni de már ilyen kórosan szinte szoval már nem tudom mit kezdjek magammal kezd kisiklani minden. De kitartás légy erős. Néha azt kivánom bárcsak fájna a fejem vagy a hasam vagy bármi más csak tudjak aludni mint egy héttel ezelőtt de sajnos ez nem válik valóra akármennyire is szeretném szóval már néha én is a sírás határán vagyok. 20/F
2012. okt. 16. 01:01
 13/14 A kérdező kommentje:

Több mint egy év telt el azóta, hogy kiírtam a kérdést.

Azóta kiderült, hogy nem a fogamzasgatló volt a ludas.

Rákattantam a Frontinra, elég keményen, 0.25-tel kezdtem, aztán a végére már 0.75re növeltem saját magam az adagot, a legdurvább a vége volt, akkor már1 pohár borral vettem be. Rájöttem, hogy ez már tényleg nem mehet így tovább. Egyedül álltam le róla, visszavettem a munkából, végre összeszedtem minden erömet és szakítottam a barátommal, (aki mellesleg egyáltalán nem tett boldoggá) és vettem egy kutyát. Komolyan aki nem éli át az nem értheti milyen szörnyü tud lenni az ilyesmi. De túl vagyok rajta!

Utolsó válaszoló inkább menj el valami kineziológushoz (en is voltam, jót tett), de ne kezdjed el szedni a frontint. Keresd meg a probléma okát...

2012. okt. 17. 21:06
 14/14 anonim ***** válasza:

0,75 mg az semmi.

10-20 mg már normális dózis.

2014. júl. 4. 03:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!