Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nyugtatók okozhatnak abnormáli...

Nyugtatók okozhatnak abnormális/túl intenzív REM-fázist? :S

Figyelt kérdés

Egy éve szedek Remeron antidepresszánst, és Xanaxot. Azóta (máshoz nem nagyon tudom kötni:S) minden éjjel álmodok,kivétel nélkül, és sokkal intenzívebben, ami néha nagyon kellemetlen, sőt, az utóbbi időben gyakran egyenesen rémisztő...Komplett történeteket álmodok, nem zagyvaságokat, és teljesen "átélem" őket, egyik reggel például szakadt rólam a víz, mert azt álmodtam, hogy egy repülőgép-szerencsétlenségben megégtem:S Azt is észrevettem, hogy alig bírok felébredni, sokszor már félig ébren vagyok, mégis "folytatódik az álom", mintha "nem bírnék belőle kilépni".

Szerintetek ez normális?? Azt olvastam, hogy az antidepresszáns épp hogy rövidíti a REM-fázist, de a nyugtatókról fogalmam sincs, nem tudom, hogy esetleg attól lehet-e?:S Kihez lehet fordulni "REM-panaszokkal"?

Előre is köszönöm!

2011. márc. 21. 22:40
 1/5 anonim ***** válasza:
esetleg fodulhatnal ahoz, aki felirta a gyogyszert, az a legbiztosabb
2011. márc. 22. 03:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez sajnos valóban előfordulhat ezektől a gyógyszerektől.
2011. márc. 22. 08:09
 3/5 A kérdező kommentje:
Kedves első válaszoló: Említettem már neki többször is, de valahogy elterelődött a téma és nem tulajdonított jelentőséget a dolognak:S Legközelebb április elején megyek hozzá, akkor újra megemlítem, addig is hátha van itt valaki aki esetleg "ért ehhez":)
2011. márc. 22. 19:40
 4/5 anonim ***** válasza:
Egyszerűbben fogalmazva, az antidepresszánsok egyik mellékhatása, hogy rémálmokat okozhatnak.
2011. márc. 22. 21:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is antidepresszánst és nyugtatót szedek kb fél éve és nekem is katasztrofális rémálmaim vannak :SSS Igaz, én a nyugtatót már elég jól lecsökkentettem, úgyhogy lehet, hogy nem attól van, lehet, hogy az antidepresszáns lenne? Érdekes, hogy nekem sem egyből jelentkeztek a rémálmok, pedig a mellékhatások inkább a kezelés elején vannak.
2011. márc. 22. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!