Hogyan tereljem el a figyelmemet az öngyilkosság gondolatáról?
Figyelt kérdés
Őszinte leszek, segítségre van szükségem! Mániás depresszióban szenvedek, volt már öngyilkossági kísérletem 3 éve, többször is, jártam pszichiáterhez kétszer is, de hol meglógtam és nem mentem vissza, vagy beszedtem az antidepresszánsokat, ezért nem merek megint elmenni. Félek, hogy egy rossz pillanatban, amikor elborul az agyam, bevenném őket megint. A lelkem mélyén küzdeni akarok, de ma megtettem volna a végső lépést, ha a barátnőm délután nem jön át hozzám.De észre vette, h valami nem oké. Most egyedül ülök itthon és tervezgetek. Altatókat és egyéb gyógyszereket halmoztam fel, alkohol is van itthon. Úgy érzem hamarosan megteszem, pedig magam is belátom, hogy az életem nem olyan tragikus jelenleg, sőt, de a múltamat nem tudom lezárni és attól félek igazán, hogy sosem leszek boldog és sosem leszek képes megfelelni az édesapámnak, sem magamnak. Akkor meg teljesen mindegy....Márpedig nem mindegy, én is tudom. :(2011. márc. 13. 18:39
2/3 anonim válasza:
De tulajdonképpen mi a problémád? A múltad? Ebben pont ez a lényeg: múlt, tehát már megtörtént, te pedig túlléptél rajta, akármi is volt benne. És öngyilkosság? Ezt verd ki a fejedből! Lehet, hogy tíz év múlva te leszel a legboldogabb ember a világon! Előtted áll még egy csomó idő, rengeteg lehetőség, úgyhogy ne akard elszúrni. Szedd össze magad, sosincs késő talpra állni! :)
3/3 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszi a bátorítást. Igen egyrészt a múltamon nehezen teszem túl magam, másrészt az apám miatt, akinek képtelenség megfelelni és jól cselekedni. Meg aztán ott a félelem, hogy ez a depressziós állapot soha nem fog megszűnni és így meggyötörve képtelen vagyok a rendes élet illúziójával létezni.
Viszont tegnap bevettem egy altatót,de csak, hogy kialudjam magam. Ma nem keltem olyan rosszul és reggel beszélgettem anyummal. Azt mondta keressünk egy szakembert. Odaadtam neki az altatókat is és most várok, hogy mi lesz. De félek, hogy megint nem lesz eredmény...lehet, hogy az altatókat nem kellett volna megemlíteni neki...
2011. márc. 14. 08:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!