Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehetséges, hogy az ember...

Lehetséges, hogy az ember csak félig kell fel? Vagy mi lehetett ez?

Figyelt kérdés
17 éves fiú vagyok és ma volt egy iszonyatosan félelmetes élményem... Ilyet még életemben nem tapasztaltam. Elaludtam ülve, a fejem az asztalon volt és ráhajtottam a kezemre, éppen keltem volna föl de valami baj történhetett ébredés közben, mert nem bírtam felébredni, az alvás és az ébrenlét között lehettem valahol. Csak elmosódó hangokat hallottam, a szememet nem bírtam kinyitni, a testemet alig éreztem, mozogni is csak annyira tudtam, hogy pár millimétert mozdíthattam a fejemen, a végtagjaimban erős zsibbadó érzés volt és a szívem verését éreztem ami nagyon lassú és gyenge volt, és a gondolataim teljesen össze mosódtak csak az volt végig a fejemben, hogy fel kell kelnem vagy megfogok halni... Igazi halálfélelem volt rajtam majd egy pillanatra mintha kinyitottam volna a szemem de hirtelen megint minden sötét lett és még jó ideig ilyen állapotban voltam, kiabálni akartam, hogy valaki segítsen felébreszteni de nem tudtam, majd (nem tudom mennyi idő után, nekem 2-3 percnek tűnt) felkeltem és csak annyit tudtam, hogy nem akarok aludni. Volt már hasonló élménye valakinek? Veszélyes lehet az ilyen? Van aki tud erről valamit?
2011. márc. 8. 22:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Egyszer nekem is volt egy ehhez nagyon hasonlító borzalmas élményem....én is rossz pózban aludtam el, a karom kissé nyomta a nyakamat, és a fő verőeret is nyomhatta, ahogy a vér megy fel az agyba, nem kapott az agyam elég vért....

ugyanilyen borzalmas ébredésem volt, zsibbadó, borzalmas érzés, a szemem sem bírtam mozgatni, pár másodpercig én is azt hittem, most fogok meghalni.....erre borzasztóan kell figyelni, ha hosszabb ideig áll fönn, ki tudja mi lett volna....azóta csak kényelmes kispárnán alszom és igyekszem jó pózban feküdni....

mondom, a nyaki verőeret vmi nyomhatta, lehet az asztal széle vagy egy könyv, esetleg a karod.....szinte biztos, hogy ez történt

2011. márc. 11. 23:29
 12/12 anonim ***** válasza:

Alvási paralízisre keress rá a Google-ben, ezt jegyzi a pszichológia is, hasonló tünetei vannak.

Nem veszélyes, de máskor is előfordulhat, egészen addig, amíg nem tanulod meg kezelni: tudatában kell lenned, hogy a tested alszik még, viszont az elméd éber.

Szerintem nem érhet bántódás ebben az állapotban, de tény, hogy félelmetes élmény lehet, ha nem tudod, mi ez.

2011. márc. 29. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!