Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehetséges, hogy az ember...

Lehetséges, hogy az ember csak félig kell fel? Vagy mi lehetett ez?

Figyelt kérdés
17 éves fiú vagyok és ma volt egy iszonyatosan félelmetes élményem... Ilyet még életemben nem tapasztaltam. Elaludtam ülve, a fejem az asztalon volt és ráhajtottam a kezemre, éppen keltem volna föl de valami baj történhetett ébredés közben, mert nem bírtam felébredni, az alvás és az ébrenlét között lehettem valahol. Csak elmosódó hangokat hallottam, a szememet nem bírtam kinyitni, a testemet alig éreztem, mozogni is csak annyira tudtam, hogy pár millimétert mozdíthattam a fejemen, a végtagjaimban erős zsibbadó érzés volt és a szívem verését éreztem ami nagyon lassú és gyenge volt, és a gondolataim teljesen össze mosódtak csak az volt végig a fejemben, hogy fel kell kelnem vagy megfogok halni... Igazi halálfélelem volt rajtam majd egy pillanatra mintha kinyitottam volna a szemem de hirtelen megint minden sötét lett és még jó ideig ilyen állapotban voltam, kiabálni akartam, hogy valaki segítsen felébreszteni de nem tudtam, majd (nem tudom mennyi idő után, nekem 2-3 percnek tűnt) felkeltem és csak annyit tudtam, hogy nem akarok aludni. Volt már hasonló élménye valakinek? Veszélyes lehet az ilyen? Van aki tud erről valamit?
2011. márc. 8. 22:30
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Én már csak arra tudok gondolni, hogy kómába eshettem vagy valami nagyon hasonló dolog történhetett. Most pedig nagyon félek elaludni mert lehet, hogy nem fogok tudni felkelni soha többé. :'(
2011. márc. 8. 22:33
 2/12 anonim ***** válasza:

Olyankor veszélyes ha beszedsz mondjuk 1 extasy-t amit nehezen képzelek el rólad.

Nah akk túlhajtod magad és powerpuff.

2011. márc. 8. 22:44
 3/12 A kérdező kommentje:
Maximum 1 évben egyszer ha iszok alkoholt de semmi más... Viszont ez a alvás dolog nagyon kikészített idegileg XD Rhadtul félelmetes volt :S
2011. márc. 8. 22:57
 4/12 anonim ***** válasza:

Barátnőmnek volt hasonló, de neki normál, éjszakai alvás közben, és legtöbbször valami álomhoz kötődik amolyan "ürügyként" a hülye lelkiállapot kialakulásához. Pszihologiai eredetű a dolog. Önmagadban kell keress dolgokat, elnyomsz, vagy talan nem is ismersz fel magadban dolgokat.

"Ismerd meg önmagad, és megismered a világot."

2011. márc. 8. 23:00
 5/12 anonim ***** válasza:
Ja, és nyugi, nem lesz semmi bajod, csak nagyon kellemetlen. Ahoz segit hozza az egész, hogy végre valamely életteruleteden lépj, hogy végre már oldj meg valamit, amirol az előbb irtam.
2011. márc. 8. 23:03
 6/12 A kérdező kommentje:
Lehet abban valami amit mondasz, mert 10-ből 9-szer rémálmom van... de lehet, hogy csak az unalmas föci óra váltotta ki a tüneteket :|
2011. márc. 8. 23:03
 7/12 anonim ***** válasza:
Velem egyszer fordult elő hasonló, de annyira nem viselt meg (mármint érdekes mód, nem kapcsolódott hozzá annyira rémisztő érzés, mint nálad). Szintén föl akartam kelni éjszaka, valami rosszat álmodhattam, és azt hittem már ébren vagyok, de csak valami furcsa állapotban voltam, mert azt éreztem, hogy zsibbad a fejem, és nem tudom mozgatni a végtagjaimat. Nagyon megijedtem, de mikor átfutott rajtam még néhány ilyen "zsibbadáshullám", utána tényleg felébredtem, de aztán olyan álmosság tört rám, hogy simán visszaaludtam, és csak másnap gondoltam rá, hogy "vajon ez mi lehetett?". Mondjuk én ezt a stressznek, a hétköznapi hülyeségeken való rágódásnak tudom be. Remélem nálad is csak valami hasonlóról van szó!
2011. márc. 8. 23:11
 8/12 A kérdező kommentje:
Egyébként olyan jó, hogy már válaszoltatok is! :D Mert én aztán úgy vagyok vele, hogy biztos végem, hogy ha elalszom de így olvasva a kommenteket megnyugodtam, hogy stressz vagy valami más miatt van és semmi komoly :)
2011. márc. 8. 23:17
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Alvási paralízis a neve. Nem veszélyes, "csak" kellemetlen, legtöbbször stresszes életmód váltja ki.

Amúgy az a tapasztalatom, hogy ez az asztalon alvás dolog nem túl jó... Én a suliban alszom el így sokszor... Olyan ugyan még nem történt, mint veled, de volt már sok kellemetlen élményem. Pl. a lábam rendszeresen elzsibbad úgy, meg nagyon tré, amikor elmosódottan hallom a hangokat...

Egyszer volt olyan, hogy hirtelen felriadtam... Egyik pillanatról a másikra mintha puskából lőttek volna ki, gy felkeltem a padról, és felébredtem. Hirtelen úgy éreztem, hogy levegőt sem kapok, és hányni fogok, meg nagyon gyengén, de gyorsan dobogott a szívem. Egy perc alatt elmúlt ez ugyan, de azt megfogadtam, hogy soha többé nem alszom a padon...

2011. márc. 8. 23:43
 10/12 anonim ***** válasza:
Előző válaszoló helyesen mondta, valóban alvási paralízis, normális dolog, nincs semmi bajod, teljesen ártalmatlan dolog. Azzal egészíteném ki, hogy előhozhatja az alvásmegvonás is, tehát ha nagyon álmos vagy mert sokáig nem aludtál nagyobb eséllyel jelentkezik.
2011. márc. 9. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!