Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az antidepresszáns helyreállít...

Az antidepresszáns helyreállítja a normális idegrendszert?

Figyelt kérdés

Az SSRI-k, azaz a szelektív szerotonin visszavétel gátlókról tudni, hogy az inerületátvitelben a szerotoninok érzékenységét növeli, és hosszú távon az agy eredeti normális állapotát állítja vissza.

Az érdekelne, hogy volt már olyan, hogy miután depisek lettetek és szedtétek az SSRI-ket visszanyertétek az agyatok korábbi állapotát ? Tehát helyreállította az agyat?

2011. márc. 6. 00:26
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nos én kilenc éve szedek antidepit. Totál rákattansz, ha leállsz vele, kezdődik minden elölről. Az én problémám súlyos, tehát nekem ezt mindig szedni kell. Anyámtól örököltem egy igen súlyos betegséget, tehát én genetikai célból is selejt vagyok. Vki említette a kokaint. Nem ajánlanám, mert drága, a gyógyszert legalább az állam leállja:)))) De igaza van!!!! Régen a pszichiátrián depresszió ellen speedet, és extasyt adtak, mert észrevették, hogy ez beindítja a boldogsághormonok termelését, viszont másnap, a beteg nemhogy visszaesett, de még mélyebbre is került, plussz fogyott sokat, ami nem jó az idegeknek, mert azok a zsírban beágyazódva élik az életüket. Az agyad végül is helyre fog állni, a probléma szerintem (legalább is nálam ez van), inkább lelkiekben fogsz megváltozni. Kicsit érdektelen leszek, ez a gyógyszer mellékhatása. Kellemetlen, de hozzá lehet szokni. Persze ez nem hangzik túl jól, de ez van. Ha nem szedném a gyógyszert, nekem végem lenne. Ez egy ördögi kör! De lehet vele együtt élni!

2011. márc. 6. 11:30
 12/27 A kérdező kommentje:

Nem releváns kokaint említeni, mert az nem képes maradandó szinten visszaállítani a szerotonin működést.

Nem igaz az, hogy csak tüneti kezelés lenne.

Utolsónak. Te 9 éve szeded, igen mert pl pánikbetegségben erre szükség van. Van olyan ember akinek azért kell egész életében szednie, mert az agya nem képes elegendő mennyiségű szerotonint előállítani még gyógyszer segítsége után sem, ez genetika. De minthogyan lásd működik, mert ha szedi akkor minden rendben van, kokaintól nem mulnának el szedés alatt sem. És cselekvőképtelen lenne.

"Régen a pszichiátrián depresszió ellen speedet, és extasyt adtak, mert észrevették, hogy ez beindítja a boldogsághormonok termelését, viszont másnap, a beteg nemhogy visszaesett, de még mélyebbre is került, plussz fogyott sokat,"

Igaz. Éppen ezért sem lehet összehasonlítani az kokaint ezzel a valóban hatásos csodaszerrel !. Aminek hálát adhatunk hogy létezik.

Szedjed tovább és akkor minden rendbe lesz. Esetleg ha néha a fajtákat megváltoztatja az orvosod, esetleg megfelelő képpen lesz stimulálva a receptorjaid, hogy maguktól termeljenek szerotonint.

2011. márc. 6. 17:01
 13/27 anonim ***** válasza:

"Igaz. Éppen ezért sem lehet összehasonlítani az kokaint ezzel a valóban hatásos csodaszerrel !. Aminek hálát adhatunk hogy létezik."

Te tuti őrült vagy...:'D

Többet nem érdemes magyarázni neked tudományosan...

2011. márc. 6. 17:42
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelt kérdező!

Én vagyok a kilenc éves..nos olyan határozott válaszod van a saját kérdésedre, hogy azt sem tudom, minek kérdeztél? És ezt nem bántásnak szánom. Én nem pánikbeteg vagyok, ez csak járulékos betegség a depim miatt. 9 éve valóban így kezdődött, pánikbetegséggel, de nem kezeltek időben, depis lettem, majd kaptam egy idegösszeomlást. Két évembe tellett rendbejönni, gyógyszeres kezelés mellett. Azóta "light"-osabb gyógyszert szedek, de SZEDNEM KELL! Mert ez kell az agyamnak, hisz magától csak lókakát termel. Tehát kedves okoskodó hozzászólok, akik jönnek az akaraterővel, meg a pina mókussal, ha nincs ilyen problémátok, ne szóljatok hozzá, mert nem tudjátok mit írtok, hisz nektek nincs ilyen problémátok. Komolyan mondom, ettől az akaraterőkérdéstől tele van a hócipőm, sztetek nem akarja magát össze szedni az ember??? Még gyógyszer mellett is vasakarat kell, mert nekem a gyógszer olyan, mint sántának a bot!!! A problémáimat nem fogja megoldani, de támaszt nyújt, és ez nem akaratgyengeség, hanem betegség!!! Szép napot...

2011. márc. 6. 17:47
 15/27 A kérdező kommentje:

Te vagy az őrűlt, aki kokainozik mint egy bolond, amikor nem fogja fel, hogy ez nem drog !

Éppenhogy tudományosan orvosok kutatók állapították meg a SSRI hatásait és jónak ítélték meg.

2011. márc. 6. 17:48
 16/27 anonim ***** válasza:
Én már szedtem ilyet 2 éve, akkor jó volt. Most újból szedem 2,5 hónapja, de még rosszul vagyok. Ha hasonló problémád van vegyük fel a kapcsolatot.Éva
2011. márc. 6. 19:43
 17/27 anonim ***** válasza:

"Tisztelt kérdező!

Én vagyok a kilenc éves..nos olyan határozott válaszod van a saját kérdésedre, hogy azt sem tudom, minek kérdeztél? És ezt nem bántásnak szánom. Én nem pánikbeteg vagyok, ez csak járulékos betegség a depim miatt. 9 éve valóban így kezdődött, pánikbetegséggel, de nem kezeltek időben, depis lettem, majd kaptam egy idegösszeomlást. Két évembe tellett rendbejönni, gyógyszeres kezelés mellett. Azóta "light"-osabb gyógyszert szedek, de SZEDNEM KELL! Mert ez kell az agyamnak, hisz magától csak lókakát termel. Tehát kedves okoskodó hozzászólok, akik jönnek az akaraterővel, meg a pina mókussal, ha nincs ilyen problémátok, ne szóljatok hozzá, mert nem tudjátok mit írtok, hisz nektek nincs ilyen problémátok. Komolyan mondom, ettől az akaraterőkérdéstől tele van a hócipőm, sztetek nem akarja magát össze szedni az ember??? Még gyógyszer mellett is vasakarat kell, mert nekem a gyógszer olyan, mint sántának a bot!!! A problémáimat nem fogja megoldani, de támaszt nyújt, és ez nem akaratgyengeség, hanem betegség!!! Szép napot..."

Én voltam az,aki az akaraterőről papolt... 3 hónapig voltam pánikbeteg,és igen,csak az akaraterőm segített... más nem! Engem elnyomtak a gyógyszerek,de a problémámat nem oldották meg.

Mielőtt bárkinek nekirontasz,kicsit gondolkodj.

A kérdező meg szerintem vizsgáltassa ki magát,mert nem normális.

2011. márc. 6. 20:18
 18/27 anonim ***** válasza:

"Te vagy az őrűlt, aki kokainozik mint egy bolond"

Soha életemben nem használtam sem kokaint, sem mást.

Úgyhogy duplán őrült vagy...:D

2011. márc. 6. 20:18
 19/27 anonim ***** válasza:
Hogy őszinte legyek én sem leszek kába az ssri-től. De nekem nagyon furi az idegrendszerem ezt mondták már az orvosok is. Egy antipszichotikumtól lettem egyszer nagyon kába, de az is csak reggel, mikor fel kellett volna kelnem. Tényleg nem használ sok embernél, sőt! De valakinek meg igen, tehát ezt gáz kimondani, de kísérletekkel derül csak ki. Én sajnos a lexaprotól 3. hét után magam ellen fordultam...
2011. márc. 6. 22:18
 20/27 A kérdező kommentje:

"A kérdező meg szerintem vizsgáltassa ki magát,mert nem normális."

Neked kell kivizsgálás te voltál beteg, én nem szedek ilyeneket.

Az hogy milyen fajta és mélységű betegséged volt abban különbözünk. Más lehet a kiváltó ok, aki genetikailag ilyen annál nem lehet lelki fröccsel elintézni, neked csak átmeneti zavarod volt. Örülj neki.

"Soha életemben nem használtam sem kokaint, sem mást.

Úgyhogy duplán őrült vagy...:D"

Lüke vagy ! Nem azt mondtam, hogy te kokainozol, hanem hogy erre a kérdésre kokaint hoztad példának amikor teljesen más. Örűlt vagy hogy nem is érted pedig jól elmagyaráztam neked.

"Hogy őszinte legyek én sem leszek kába az ssri-től."

Mivel nem kábít, hanem boldogsághormonokat kelt, ami a normális embernek megvan csaka beteg elszokott ettől.

2011. márc. 6. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!