Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbeteg vagyok! (minden...

Pánikbeteg vagyok! (minden tünet igaz amit írnak) De ez a tünet már nagyon durva! Megnyugtattok? :S

Figyelt kérdés

1 hete hogy sokk ért amiatt hogy egy 6 éve tartó kapcsolatom végetért.

iszonyatos halálfélelem, alváskor rémképek jönnek elő, heves szívverés, őrülettől való félelem.

Hál' Istennek nem tartok attól hogy elveszítem az önkontrollom.

Jövőhéten megyek el dokihoz időpontot kérni, és várni azt hogy mit mond. Kapok-e gyógyszeres kezelést.

Na és itt jön a durva.

Ha azt mondja hogy gyógyszert kell szednem, attól félek hogy a szervezetem nem fogja befodani ezeket a gyógyszereket, és totálisan elvesztem a realitásomat és rémképek, halucinációk közt fogok élni :S

Iszonyat!

Igazából csak megnyugtatást szereték kérni hogy ugye ez "nem fog bekövetkezni"??

A kezelés(legyen az pszcihés vagy gyógyszeres) ugye tényleg hatnak?? visszafog állni az idegrendszerem a régire?

22/F

2011. febr. 26. 20:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia

22 éves vagyok szintén.Nekem is az elmúlt hónapokban jött elő a pánikbetegségem.Néha annyira kihagyott a légzésem, hogy elájultam.Heves szívdobogás, szédülés a legváratlanabb helyzetekben jött elő.Volt, hogy képtelen voltam levegőt venni csak kapkodtam össze vissza, pedig próbáltam tudatosítani : most be- most ki.

Elmentem az ügyeletre, ott szabályosan lehülyéztek, pedig csak megnyugtatásra vágytam.Háziorvoshoz küldtek tovább.Javasolta a Hova tablettát ami kizárólag növényi alapú( vény nélküli), nem okozhat függőséget.Szerintem egyelőre ne írass fel gyógyszert.

Nekem az segített, hogy megbeszéltem a problémám, elkezdtem szedni magnéziumot, kalciumot és b-vitamint.

Nem tudom mennyire hiszel a meditációban, de egy próbát megér.Nagyon ritkán jön elő nekem elő azóta, és pár percen belül sikerül lecsillapodnom.

Ha épp rohamod van hívj fel valakit ha tudsz, vagy jobb ha melletted vannak.Haveroknál alhatsz, de legyél sokat társaságban főleg most a szakítás után.:)

ha sikerül rendezned a gondolataid és tudod mit-hogyan tovább, akkor el fog múlni.De ha görcsölsz rajta, úristeen miilesz mikor múlik eel, akkor anná rosszabb.tűzz ki magad elé apróbb célokat és hidd el,saját magad rendbe tudod tenni.(a legeslegfontosabb, az, hogy higgy saját magadban.tudom, ez elcsépeltnek hangzik, de örök érvényű)

2011. febr. 26. 20:40
 2/5 A kérdező kommentje:

A társaság keresését nagyon jól írod.

Délután 3 fele hogy iszonyatosan rám jött(melóhelyen ráadásul) de aztán felhívtam egy barátomat hogy "mi újság, mentek valahová jövőhéten?" és mondta hogy igen.

Aztán elkezdtem várni a jövőheti bulit, és újra a réginek éreztem magam, de ez az állapot tartott kb 5 percig :S

De valamilyen szinten lenyugtatott.

Nagyon szépen köszönöm a tanácsod, és próbálom mentálisan rednbe tenni magam, akár meditációval ahogy írtad.

Köszönöm mégegyszer!

(bocs ezt sírva írtam le, mert iszonyat ez az állapot, rosszabb mint bármelyik betegség, de komolyan)

Húúú, megcsinálom akkor is.

Szép napod Neked!:)

2011. febr. 26. 20:54
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia.21 éves lány vagyok,szintén pánikbeteg és nálam ez édesanyám elvesztése miatt is alakult ki.A tüneteink hasonlóak.Én xanax-ot szedek 0,25-set,valamit használ azért.Én is el fogok menni pszichiáterhez mert ez nem állapot,helyre kell jönnöm.Valószínű gyógyszeres kezelés lesz javában de ne félj tőle,én azt mondom ha szeded a gyógyszert és jól vagy akkor ne foglalkoz ilyenel hogy meddig kell szedni..stb..Gyógyulást és kitartást kívánok neked és kérlek tedd meg magadért és a családodért,barátaidért hogy kezelteted magad mert ebből igenis ki lehet gógyulni,idővel és kitartással.te nem vagy örült és nem is leszel az,ez csak egy rossz idegrendszeri betegség.Lehetsz még teljes értékű boldog ember,és az is leszel csak ne add fel!:-))
2011. febr. 27. 13:33
 4/5 anonim ***** válasza:

Felejtsétek el a pszichiátert meg a nyugtatókat... azok elnyomják a bajt. Egy jó pszichológust javaslok és a NES-módszert,én azzal gyógyultam meg 100%-osan. A nyugtatók kicsinálják a szervezetet,és semmit nem érnek,a probléma lelki gyökerét kell megoldani.

Jobbulást nektek!

2011. febr. 27. 14:48
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztatásokat, mindent megteszek!:)
2011. febr. 27. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!