Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan segíthetnék a férjemnek...

Hogyan segíthetnék a férjemnek? Öngyilkossági gondolatai vannak!

Figyelt kérdés

38 éves talpraesett férfi,a semmiből küzdötte fel magát,mára két gyerekünk van,szép házunk,rengeteg tartozásunk...

1éve "süllyed",és soha nem gondoltam hogy ilyen gondolatok gyötrik.Éreztem h vmi nem stimmel,harmadik személyt láttam magam előtt,de éjjel tul vagyunk egy nagy és őszinte beszélgetésen.Ez az erős férfi végtelen elkeseredett,lemondó,életunt.Nappal intézi dolgait,hogy kikecmeregjünk ebből az adóságból,de éljjel nem alszik,és elősször láttam sírni,pedig 15éve együtt vagyunk.Azt mondta egyszerűbb lenne az életünk nélküle,a gyerekekre sincs tekintettel,de amikor szóba kerültek,elősször elsírta magát.Olyan mély gondolatai vannak,és zuditotta rám,nem tudtam meggyőzni őt hogy nem ér semmi nélküle semmit.Elhiszem hogy komolyan gondolja,még most is rakosgatom a mondatait,és ezer jelet küldött,beszólt,de nem gondoltam.Tudja hogy ijesztő ez az egész,elfogadja a segítséget,de azt mondja nem változtat a hozzáállásán az élethez.Azt mondta,csak idő kérdése,és sokat filózott h elmondja e.Nagyon kétségbe vagyok esve.Eladnék házat,mindent,nem érdekel ha albérletbe kényszerülünk,semmi se olyan fontos mint Ő,mint Mi,eggyütt.Úg gondolom h erről beszélt,az már jó.Megígértettem vele,h hazajön ma.Nagyon kivagyok!Tudnátok segíteni?

2011. febr. 18. 08:22
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
HÁTHA MENTHETŐ?!!!!????? Igen,menthető,nem akarom nélküle felnevelni a gyerekeinket!!!!!Együtt vállatuk,ő vágta el a köldökzsinórt mindkettőnek.Jóban rosszban együtt vagyunk.Én meg még piszkáltam hogy miért ilyen közömbös,biztos van valakije,rátettem sok lapáttal a balhéimmal.De erre azt mondta azok csak a "hab a tortán" voltak..az a célja ogy megutáljam..igy viselkedik egy depressziós??Engem ugyan nem ráz le ,szeretem,ő is engem,tudom.Furcsa ez a tudatosság,eltervezettség.Mára leépítette az egész családot,elmart mindenkit maga mellől.
2011. febr. 18. 08:57
 12/18 anonim ***** válasza:
Szia! Első válaszoló vagyok. Szerintem, ha valaki öngyilkos akar lenni és beszél róla, akkor nem akarja megtenni, hanem ezzel segítséget akar kérni. Én pl. ritkán sírok, de ha igen, akkor tudja a kedvesem, hogy az már egy olyan probléma, amiben a segítségére van szükségem. Azt írtad szeret Téged és a gyerekeket, ez megint egy olyan dolog, amit egy öngyilk. ember nem érez. Én most is azt mondom, hogy a megoldás az átszervezésben van, írtad, hogy most nem lehet eladni a házat stb. De valahogy ezen kéne elindulnod, hogy megold ezt a problémát és kérj segítséget azoktól akik ehhez értenek, hogy mit lehet ilyen helyzetben tenni. A helyedben pszichiáterhez semmiképpen nem fordulnék, attól nem jön helyre semmi, a gyógyszerektől pedig kába lesz pedig most mindennél nagyobb szüksége van arra hogy tiszta maradjon a feje. Egyébként az ilyen gyógyszerek mellékhatásai brutál rosszak. Próbáld meg rávenni a férjed, hogy hétvégén kettesben sétáljatok egy nagyot és beszéljétek át a dolgokat (addigra kérj tanácsot azzal kapcsiban hogy anyagilag túlvállaltátok magatokat mit lehet csinálni, rengetegen vannak ilyen helyzetben, biztos vagyok benne, hogy lehet valamit tenni).
2011. febr. 18. 09:25
 13/18 A kérdező kommentje:
Szüleimtől kértem segítséget,de visszautasítottak,pedig csak kölcsönbe kellett volna egy nagyobb összeg,mig az utalás meg nem jön.Nincs a férjem felé bizalmuk,nem adtak,nem tudják hogy visszajapják e,és apu azzal indokolta,hogy ha nem kapja vissza,tőlünk a gyerekeitől veszi el azt az összeget.Ez is nagy pofon volt,tudván hogy jómódúak.Hitelt felvenni hülyeség,mert nem tudnánk törleszteni,cseberből vederbe...a házét is nyögjük..
2011. febr. 18. 09:37
 14/18 anonim ***** válasza:
Úgy értettem a "hátha menthetőt", hogy annak, akinek ilyen gondolatai vannak, kiszámíthatatlan, hogy mikor szánja el magát és teszi meg a dolgot. Nem tudhatod, hogy mikor kattan be, hogy a kezébe markolja a kést vagy kiugorjon az ablakon. 24 órás felügyelet kéne neki, hogy adott esetben meg tudják állítani. Hiába vagy ott mellette, mert ha ti kevesek vagytok ahhoz, hogy ő boldog legyen, akkor akármikor bekövetkezhet, hogy reggel a gyereked találja meg vérbe fagyva a fürdőszobában. Ezért írtam azt is, hogy sajnálom. Nagyon fontos lenne, hogy orvos lássa, minél előbb.
2011. febr. 18. 09:38
 15/18 anonim ***** válasza:
Szia! első válaszoló vagyok. Én nem vagyok pénzügyi szakértő és megértem hogy most Te sem látsz megoldást erre a helyzetre, de annyira sokan vannak a helyzetetekben, hogy biztos már kidolgoztak az ehhez értők megoldást erre. A helyedben biztos, hogy keresgélnék az interneten olyan pénzügyi szakértőt, aki ezzel foglalkozik és 1000-el dicsérik. Próbáld meg!
2011. febr. 18. 10:07
 16/18 anonim ***** válasza:
Ha teljesen biztos lenne a dolgában, már megtette volna, úgyhogy biztosan menthető. Pszihiátert ki kellene próbálni, mert az , hogy nem elég támasz a mellette álló család, furcsa. A külső okok ellen ez elég védelem kéne legyen, szerintem gyógyszer is kellene.
2011. febr. 18. 22:40
 17/18 anonim ***** válasza:

Kérdezted, hogy ismerünk-e szakembert. Én Dr. Kohári György pszichoterapeutához járok, csak ajánlani tudom.

0630-2484206.

Jobbulást!

2011. febr. 19. 16:46
 18/18 anonim ***** válasza:
Hogy vagytok most?
2014. szept. 2. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!