Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mitől fájhat a "lelkem"?

Mitől fájhat a "lelkem"?

Figyelt kérdés
Nem tudtam máshogy megfogalmazni, fáj a "belsőm". Nincsenek szervi problémáim, mielőtt arra gondolnátok, azért is írtam a mentális témakörbe. Nem tudok új életet kezdeni, mindig visszaesek a semmittevésbe, egyszerűen olyan mintha kényszerítene rá valami, és már nagyon szomorú vagyok :(
2011. febr. 15. 17:02
 1/6 anonim válasza:

Túl sok időd van gondolkodni és hülyeségeket beszélsz be magadnak. Ami "kényszerít" az nem más, mint egy rosszul beidegződött ok-okozati reflex, ami az önsajnáltatásod közben alakult ki.

Egyszerűen csináld azt amitől jól érzed magad és hagyd figyelmen kívül a kényszert. Egy idő után el fog tűnni, ha figyelmen kívül hagyod.

2011. febr. 15. 17:07
 2/6 anonim ***** válasza:
nincs belső motivációd
2011. febr. 15. 17:07
 3/6 tetris ***** válasza:

Depresszió lesz az kedves barátom!

Nem is olyan régen volt a Discovery Channelen egy műsor, ahol egy fiatal, 32 éves ember kórbonctani vizsgálatáról volt szó. Az az ember szó szerint belehalt a depresszióba. Annyira benne volt, hogy egész nap csak feküdni tudott, és nézett bele a nagy világba. Semmit se volt képes csinálni, csak mozdulatlanul feküdt. A nővére ápolgatta. Fiatal, életerős ember létére annyira nem volt képes megmozdulni, hogy felfekvései lettek, és a végén meghalt.

A boncoláskor derült ki, hogy a sok fekvés miatt leállt a bélműködése, és végül ebbe halt bele. Pedig a depresszióra van orvos, van rá gyógymód, van rá gyógyszer.

Csak fel kell ismerni, hogy baj van, és el kell menni segítséget kérni.

2011. febr. 15. 17:13
 4/6 A kérdező kommentje:
én is arra gondoltam igazából, mivel aludni sem tudok rendesen, meg folyton bűntudatom van. ettől függetlenül nem fekszek egész nap, mert sportolok, de akkor is :)
2011. febr. 15. 17:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Keress fel egy szakembert, mert ez így csak rosszabbodhat..?
2011. febr. 17. 13:25
 6/6 anonim válasza:
vagy maradj fekve, kuvára nem érdemes felkelni :(
2011. febr. 17. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!