Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depressziósok, lenne hozzátok...

Depressziósok, lenne hozzátok egy kérdésem? Más is válaszolhat, aki ért hozzá, vagy úgy gondolja tudja a választ.

Figyelt kérdés

A depresszió egy tünete, hogy az illető a nap nagy részében aggódik maga miatt, bármilyen fizikai panasza van, azt hiszi valami komoly betegsége van. kaptam a pszichológusomtól egy kérdőívet, ahol ez a kérdés is van, hogy mennyit foglalkozok ilyen dolgokkal. Én nem a fizikai panaszokkal vagyok elfoglalva, hanem a a mentálisakkal. Ha pl egyik pillanatban feldobott vagyok, pörgök, másikban pedig nagyon fáradt meg se tudok mozdulni, azt hiszem mániás depresszióm van. Egyéb tünetek miatt azt hiszem borderline, vagy skizofrénia, és még sorolhatnám, már csomó betegségen végigmentem, minden nap szinte másra gondolok és mondhatni egész nap ezeken jár az eszem. Ez is belefér egy "sima" depresszióba? A kérdőíven áthúztam a fizikai panasz-t és átírtam mentálisra.

Hamarosan elkezdem a terápiát, remélem akkor kiderül, hogy mi a bajom, és megszűnnek a találgatások, vagy ez már egy kényszer gondolttá vált nálam?

Depressziósok, nálatok is volt ilyen tünet?

2011. jan. 31. 11:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Igen, jó vele lenni :) Meg akkor ki tudom kapcsolni az agyam, már alig bír velem :D
2011. jan. 31. 12:03
 12/14 A kérdező kommentje:
Wikipédián megtaláltam a depreszonalizációt, mint tünetet a mániás depressziónál. Nálam inkább derealizáció van, ezzel nem tudott mit kezdeni a pszichiáterem, majdnem felírt antipszichotikumot :O lehet, hogy lassan kezdek megvilágosodni :D
2011. jan. 31. 12:15
 13/14 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező.Olvasva az általad leírtakat én úgy gondolom hogy mániás depressziós vagy,nálam is ezt állapították meg,és ugyanezek voltak a tüneteim mint neked.pánikbetegség,és a depresszió.Nálam elég hamar kiderült hogy melyik fajtája a betegségnek,és amióta szedem a cipralexet 1 éve,bár nehezen állt be a gyógyszer 2 hónap alatt,de 10 hónapja már jól vagyok tőle.megszüntek ezek a tünetek,és jobb azóta.A húgomnál is 2 hónapja hogy kiderült hogy ugyanez a baja mint nekem,és nála is most kezd beállni a gyógyszer,és már jobban van.szóval ne ijedj meg te sem,ki lehet ebből gyógyulni,én bízom benne.
2011. jan. 31. 22:36
 14/14 anonim ***** válasza:

"A depresszió egy tünete"

A depresszió egy tünetegyüttes, szóval nem a depressziónak vannak tünetei, hanem a depresszió maga a tünetek bizonyos csoportja.

"Egyéb tünetek miatt azt hiszem borderline, vagy skizofrénia, és még sorolhatnám, már csomó betegségen végigmentem, minden nap szinte másra gondolok és mondhatni egész nap ezeken jár az eszem."

Ezt hívják (vagy hívták régen) hipochondriának, és felléphet szorongásos zavarokban, vagy éppen depresszióban is.

Általában véve ha valaki állandóan önmagával foglalkozik és aggodalmaskodik, "emészti magát", az elég jellemző depresszióban.

2011. febr. 1. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!