Ez téveszme vagy iszonyat valós álom?
Meg mernék valamire esküdni, hogy megtörtént egy msn-es beszélgetésben, majd utána néztem 100 féleképpen, bömbölve, és sehol semmi nyoma. Nagyon meg vagyok ijedve. Voltatok már így?
24L
Velem is volt már ilyen... Szerintem csak álom volt.
Nyugodj meg! :)
Velem is előfordult ilyesmi. Aztán valahogy rájöttem, hogy az álom volt. De tényleg olyan volt, mintha a valóságban történt volna meg:S Durva. :D
L19
Inkább csak hasonlóan, megijedve nem voltam. De volt rá többször példa, hogy olyan 80%-ban biztos voltam, hogy álmodtam azt a valamit, és némi bizonytalanság volt bennem, hogy lehet mégis megtörtént.
Oka nálam:
Hogy a legtöbb álmom (amire emlékszem is), az nagyon valóságos. Talán túl sokat agyalok a hétköznapokon, és álmomban is... Talán Te is így voltál, mikor azt a bizonyost álmodtad.
Általában álmomban negatívul sülnek el a dolgok, azt is sejtem miért. És mikor felébredek, akkor egy rövid ideig van bennem rinya, hogy most hol vagyok, ez tényleg megtörtént, stb!? De mihelyst észhez térek minden oké.
És szerintem a valószerű álmaim végkimenetele általában azért negatív, mert szó szerint nem hajtom néha nyugodtam álomra a fejemet, hisz tudom, hogy nem tettem meg mindent valami érdekében. Pl. iskolás koromban sose tanultam és rendszeresen álmodtam, hogy anya észreveszi az 1-est az ellenőrzőmben. Közben a valóságban igaz, hogy nem tanultam, de szünetekben mindig behoztam annyira, hogy ritkán kaptam 3-4-est, hanem mindig 4-5-öst...
Vagy később főiskolásan álmodtam párszor, hogy nem sikerült egy vizsgám, és nincs több vizsgaidőpont, nem lehet pótvizsgázni, javítani. (Folyton elhalasztottam a vizsgáimat a valóságban.) Csomószor idegesen ébredtem, hogy akkor most mi lesz? Aztán persze pár perc után rájöttem, hogy álom.
Szóval én a legstresszesebb helyzetekben, amikor valóban mulasztottam az életben is, akkor hiszem valóságnak az álmaimat, de csak tényleg ébredés után egy kis ideig.
Lehet éppen neked is tele az agyad mindenfélével, aztán azért érzed azt, hogy "akkor most mi van?"! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!