Ma hallottam ezt a szót, hogy pszichológiai hadviselés az egyik csatornán. Eddig is tudtam, hogy ilyen létezik, tehát pszichésen megtörni az ellenfelet. Cikk vagy olvasnivaló ezzel kapcsolatban?
Sztem meg igenis lehet és néha kell is használni a párkapcsolatban.
Erre mondják pl azt h a nő irányít a kapcsolatban, de a férfi azt hiszi hogy ő..Vagy fordítva.
Ezt pszichológiai hadviseléssel lehet elérni.
Nincs ezzel semmi baj:D
"Úgy szeretnék beszélni,hogy annak legyen súlya, tekintélye, nem össze-vissza dobálózni a sérelmeimmel."
És arról miért a férfi tehet mert te hisztis vagy? :O Meg nincs súlya a szavadnak? Arról nem ő tehet hanem te :D:D Hát akk ne dobálózz a sérelmeiddel, meg legyél következetes, ha valamit megmondasz akk az úgy legyen ha a világ felfordul akk is! Olyat meg ne mondj amit úgyse tudsz betartani! És ne sértődj meg minden hülyeségen. Ennyi és máris lesz súlya a szavadnak :P
"Ebben az esetben a megbeszélést inkább mellőzném."
Gyáva vagy, de mégis erősnek akarsz látszani?
Szerintem is inkább ülj le és beszélj vele... Az ilyen jellegű dolgokat azért nem ajánlatos a civil életben alkalmazni, mert nem leszel szakértő attól, hogy elölvasol néhány cikket, melyet nagy valószínűséggel (mivel most hallasz róla először) értelmezni sem tudsz... Egy vakbelet sem fogsz tudni kivenni, hiába olvasol el 10 cikket róla... Ez pedig annyit tesz, hogy nem is fogod tudni alkalmazni ezen módszerek finomságait... Úgy jársz majd, mint elefánt a porcelánboltban, vagy mint az a szobrász, aki dinamittal próbált alkotni... Több kárt fogsz okozni, mint hasznot... Elvégre ezen hadviselést évekig tanítják még az akadémia után is... Nem véletlenül...
Mindent összevéve ne kombinálj, ne erőszakoskodj, hanem beszéld meg a problémáidat... Nekem mindig azt tanították, hogy a legtisztább út az egyenes, és mindig célba ér...
05:30 vagyok
Kedves 11:40!
Az az alak egy jellemtelen senki lehetett, nem azzal kell kialakítani a rangsort, hogy mint a bolond szorítja a másik kezét. Pláne ha nőről van szó...
Máskor vagy alázd meg, hogy rászólsz milyen nevetségesen hat, hogy így próbálja erősnek mutatni magát miközben tart tőled. Vagy tedd rá a másik kezed a kezére kézfogás közben, mondj valami zárószöveget (nem feltétlenül elköszönést értek alatta, csak azt az adott helyzetet kell lezárni) majd határozottan húzd el mindkét kezed és zárd le a kézfogást. Közben nyugodtan nézz a szemébe is, vicces lesz, ahogy elkerekedik majd a meglepettségtől.
Mindenképp olyan könyveket ajánlanék,amik a békére nevelik az embert. és az egyensúlyra,az megadhatja esetleg a hiányzó önbizalmat.
Nem kis károkat lehet okozni az érzékeny emberi pszichének az alattomos pszichológiai hadviseléssel,vagyis pusztítással.Mert ez ugye semmiképp nem építő jelegű...
Mindenképp a békét ajánlom és az ilyen irodalmat...
Szerintem a kérdező nem legyőzni akarja a párját, hanem felemelkedni mellé.
Beszéljen mindig egyenrangúként vele, ne fogadja el a lealázást! Kárpótlásul ismerje el a másik nagyszerűségét amiben tényleg az. A nem túlzásba vitt hízelgést a legtöbben szeretik.
Mondjuk én nem adhatnék tanácsot, mert nem értek szót az asszonyommal. Sok mindenben egyformán gondolkodunk, hasonló az értékrendünk, meg sok minden. De hogy én szeretnék napi néhány óra nyugodalmat, azt nem tudom megértetni vele. 40+ éve vagyunk házasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!