Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van így esélyem a lányoknál?

Van így esélyem a lányoknál?

Figyelt kérdés
Ha egy lány közelébe kerülök rögtön elkezd remegni a kezem és görcsösen próbálok nem ránézni, mint ha ott se lenne. Tök szarul érzem magam ilyenkor és szorongok. Mitől lehet ez és hogy léphetnék túl rajta ? Nagyon félénk vagyok szóval ilyet hogy "menj oda és szólítsd meg" ne írjatok.
2011. jan. 25. 18:28
 1/8 anonim ***** válasza:
52%

Hát én is ien vagyok de én ránézek viszont kevésnek érzem magam olyan kis csicskának kb.

Sose volt senkim lehet nem is lesz majd csak 20felett.

Nálam a megfelelni akarás a zavaró tényező. Most h rövidebb a hajam szinte a buszra is úgyszállok fel h senkire nem nézek nagyon meg ott állok meg ahol van hely.

18/F

2011. jan. 25. 18:34
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerinted mitől lenne? Önbizalomhiányod van. Az önbizalomhiány pedig a téves énképből, önértékelésből fakad. Tinédzser korban nagyon sok embernek van, de az a baj hogy nagyon sok ember ezt nem növi ki. Az ilyen jellegű félelmeidet egyetlen módon győzheted le. Ha tudatosan és módszeresen szembemész velük. Ha ezek sikerélményt adnak, akkor nő az önbizalmad, ha viszont visszautasítanak akkor megszívtad. Ez egy nagyon összetett és bonyolult lelki dolog, de röviden ennyi a lényege.
2011. jan. 25. 18:34
 3/8 anonim válasza:
77%

Szia!

Csak annyira van szükséged, hogy találj valamit amiben sikeres lehetsz. Lehetőleg valami társas tevékenységben. Pl valami sportban. Azaz szerezz pár élő barátot és kezdj el tartozni valamilyen csoporthoz. A helyedben elmennék valami táncklubba táncot tanulni, ott szépen megszokhatod a lányok közelségét, miközben valami olyat tanulsz, amit máshol is tudsz használni.

2011. jan. 25. 19:05
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
Bebeszéled magadnak, hidd el. Nem fognak megenni, mit gondolsz? Csak lazán. Agyban dől el. Akarod, vagy nem akarod. Saját magadnak vagy a korláta.
2011. jan. 25. 22:11
 5/8 anonim ***** válasza:
van rá megoldás: gyakorolni kell, előbb utóbb el kell múlnia, ha hozzászoksz a helyzethez.
2011. jan. 26. 01:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Attól, hogy két nemre van osztva az emberiség, a lányok ugyanolyan emberek. Ők is szarnak, finganak, böfögnek, tévednek, felbuknak, hazudnak, káromkodnak, és lehetnek épp önbizalomhiányosak is. A helyedben biztos nem úgy próbálnék közeledni a lányokhoz mint idolhoz, vagy "prédához" az valószínűleg engem is idegessé, görcsössé tenne. Szerintem ebből ered a problémád részben. Próbáld bennük is az embert látni, mikor beszélgetsz velük, igyekezz emberi szinten érintkezni! Azt fogod tapasztalni, hogy így sokkal könnyebb, és őszintébb is. Egy lány.
2011. jan. 27. 00:25
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem is ez a problémám, csak én éppenséggel lány vagyok...:(
2011. febr. 1. 19:21
 8/8 anonim ***** válasza:

"Ha egy lány közelébe kerülök rögtön elkezd remegni a kezem és görcsösen próbálok nem ránézni, mint ha ott se lenne."

Ez gyakori. Félénkség, önbizalomhiány, gyakorlatlanság.

"hogy léphetnék túl rajta ?"

1. Ha még csak 15-16 éves vagy, akkor 1-2 év múlva valószínűleg enyhülni fog (kinövöd).

2. Megpróbálsz kapcsolatot teremteni lányokkal és megedződsz.

3. Valamilyen lazább, kötetlenebb szituációban próbálkozol először: pl. buliban, egy-két sör (de nem fél liter vodka) után.

4. Gondolkodással. Pl. ne tekintsd a nőket félisteneknek, mert nem azok. Ugyanannyira idegesek és félénkek, mint a fiúk.

5. Gondolkodás 2: ha nem vagy látványosan ideges (nem tördeled a kezedet, nézed a földet stb), akkor a tartózkodó, visszafogott stílusod alapján nem tűnsz lúzernek, fordítva: a lányok egy része a csendes férfiakra azt hiszi, hogy magabiztosak, akik nem törik magukat, nem hízelegnek, mert tisztában vannak az értékükkel. Vicces, de igaz, hogy gyakran a félénk fiúk tetszenek meg a lányoknak, mert megfontoltnak, ugyanakkor rejtélyesnek tűnnek. Más kérdés, hogy az ilyen lehetőségeket aztán sokan elbalfácánkodják.

6. Nézz a szemébe és mosolyogj rá. Hihetetlen dolog fog történni: ha visszamosolyog rád, akkor az idegességed át fog változni kellemes izgalommá, a szokásosnál ötször jobb fej leszel, és minden félénkséged megszűnik. Mondanivalód is rögtön lesz.

2011. febr. 1. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!