Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hol találhatok ingyenes...

Hol találhatok ingyenes pszichológust?

Figyelt kérdés
20éves vagyok, eddig csak magán pszichológusokat találtam, nagyon drágán dolgoznak 8-10 ezer forint egy óra, nekem erre nincs pénzem.
2011. jan. 23. 21:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
33%

Van ilyen. Komolyan. Mostanában már több a 20 éven felüli szűz, mint a 13 évesek között.

Azt hiszem módosítanom kell, amit mondtam. Sajnos a fiúk közötti barátság nem tudom milyen erős, de nem gondolnám valami komolynak. Inkább haverság, nagyon többet úgy hiszem már büszkeségből sem vállalnak be, mert túl férfiatlannak gondolnák a nagyon közeli és erős kapcsolatot. Így viszont velük nem tudsz beszélni, max. ha lánybarátaid is vannak.

Az is nagyon számít milyen közösségben vagy. Ha normálisak, nem gúnyolnak vagy sajnálnak le emiatt.

Ez inkább szerintem önértékelési probléma lehet. De nem vagyok orvos, hogy meghatározzam. :) Úgy gondolom, hogy az önértékelési probléma összefoglaló megnevezés. Gondold el, valaki azt hiszi, hogy túl kövér (testképzavar) van, aki azt, hogy senki sem venné komolyan, senki sem érdeklődne utána (utóbbi szüli a szociális részét a dolognak).

Nem akarlak eltántorítani a dolgodban, biztos vagyok benne, hogy te jobban látod milyen bajod van, vagy milyen nincs. Azért érzek benned egy enyhe önvádat ("miattam történt, én vagyok a hibás, hogy nincs barátnőm, én viselkedem furán, stb"). Ez is benne lehet persze, de arra is gondolj, lehet a lánynak voltak furcsa igényei, és mentalitásban nem fértetek volna össze.

Nos lényegében, próbáld ki az orvost, hátha a segítségével sikerül valamivel pozitívabb lenned, mert szerintem most nem vagy az. Inkább csendesnek, búskomornak tudnálak elképzelni ilyesmi problémával, ez a fajta szendeség pedig kapcsolati szempontból tényleg elrettentő lehet egy nőnek. (Mivelhogy a férfiaké az erősebbik nem, nekik kéne kezdeményezniük, eltartani a családot, stb. - legalábbis régebben így volt, és valahol még mindig így érzik az emberek.)

2011. jan. 24. 02:04
 12/21 A kérdező kommentje:

Magam miatt nincs barátnőm, nem foghatom ezt a nőkre, az én felelősségem, ezt be kell látnom:)

Ezzel nem tudok együtt élni, ezért akarok szakemberhez fordulni, meg nem csak ez, hanem a többi dolog amit írtam.

Pl. szerintem az nem normális dolog, hogyha az osztályban kérdez valamit a tanár, mondja, hogy 5öst lehet kapni aki tudja, én tudom, de nem mondom mert félek, hogy mindenki rám néz és a középpontba kerülök, mert ez nekem ilyenkor kényelmetlen érzés, zavarba jövök, tehát ez sem normális dolog, baj van velem, ki tudja miért de ilyen vagyok és ez nem jó, így a nők sem tudnak elfogadni mint férfi meg nekem sem tetszik.

2011. jan. 24. 02:11
 13/21 anonim ***** válasza:
88%

Kedves 01:14, a kérdező pontosan és jól látja a helyzetét, és okosan ír, nem kell lebeszélni, és főleg nem rábeszélni, hogy éljen ezzel együtt, ha egyszer lehetne jobb élete is, és ezt ő is tudja. Nem gyógyszereket akart, hanem pszichológust, aki ezen tud segíteni, ha a páciensben is megvan az elszánás.

Kérdező, te 20 évesen még iskolába jársz? Mert akkor még egyszerűbb a helyzet, háziorvos sem kell, az iskolád szerint illetékes nevelési tanácsadóba is fordulhatsz.

2011. jan. 24. 07:54
 14/21 anonim ***** válasza:
18%
07:54 Hol beszéltem én le arról, hogy orvoshoz menjen? Kérlek idézd már be azt a mondatom, ahol azt írtam: "Ne menj orvoshoz, élj így." Köszi.
2011. jan. 24. 10:41
 15/21 anonim ***** válasza:
35%

"Kérdező: ugyanazok a "problémáim", de nekem nincs szükségem agytúrkászra. Szerintem aki ezzel együtt tud élni, nem is szükséges elmennie. Nem tudom egyébként mit tudnak segíteni rajtad, de ilyesmit nem hiszem, hogy gyógyszerrel rendbe tudnának rakni."

A pszichológia, pszichiátria egy szakma és nem agyturkászás! Látszik, hogy dunsztod nincs arról, hogy mivel foglalkoznak és hogy működik a terápia.

A szociális fóbia és a negatív énkép gond bizony és terápiával szépen kezelhető!

A barátok és a pszichoterápia teljesen más, össze nem lehet hasonlítani a kettőt!

2011. jan. 24. 19:31
 16/21 anonim ***** válasza:
52%

Azzal segítesz magadon, amivel tudsz! Ha a pszichológust szeretnéd, akkor hajrá, de a lényegi változást úgyis saját magadnak köszönheted majd!

Nekem nagyon tetszik benned ez az erős elhatározás, úgy vélem, hogy erre lehet építeni! Ha kitartóan keresed a problémád okát, és nem félsz szembemenni a félelmeiddel, akkor szerintem hosszú távon vonzó férfivá és remek emberré válsz! Mondom ezt látatlanban, de mint tudjuk, a férfiaknál a karizma számít a legtöbbet, nem a külcsín. És ez halál komolyan így van.

Szóval tisztelet amiért ráléptél az útra és sok sikert!

2011. jan. 27. 00:44
 17/21 anonim ***** válasza:
Szia! Mi újság veled azóta?
2013. febr. 16. 23:00
 18/21 anonim válasza:

Kedves 17-es!

Bennem is ugyan ez a kérdés merült fel...Mi lehet most ezzel a sráccal...lehet már a saját gyerekét kergeti a bölcsiből haza minden nap...:-) Remélem minden rendben vele.

2013. máj. 9. 23:10
 19/21 anonim válasza:

Először is a pszichológus nem ír fel gyógyszert, hanem csak elbeszélget veled, esetleg életmódváltást vagy önsegítő módszereket javasol. Ha szerinte olyan súlyos problémáid vannak, ami gyógyszeres kezelést igényel (nyugtatók legtöbbször) akkor tovább küld egy pszichiáterhez, mivel ő nem is írhat fel semmit.

Egyébként iskola vagy munkahely pszichológus általában van, és ingyen, ha ilyesmire nincs lehetőséged, keresd fel a körzetedhez tartozó családsegítő szolgálatot, ott minden esetben segítenek, ingyen, maximum nem kapsz azonnal időpontot, és várnod kell pár hetet.

2014. jan. 7. 11:16
 20/21 anonim válasza:

Én is nagyon kíváncsi lennék, hogy hogyan alakult az élete a Kedves kérdezőnek.

Mert minden szava igaz rám is (csak én lány vagyok)

És hasonló a gondolkodásunk is.. :/

2017. febr. 27. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!