Hogyan kontrolláljam a dühömet?
Nem veled beszélgettem az én indulatkezeléses kérdésemnél?
Az a lány is 20 éves.
Röviden, amit én eddig erről megtudtam.
Ez nem "történik", ezt te (és én) csinálod.
Családból hozott dolog, vagy így viselkedtek veled, vagy soha nem tanítottak meg, hogy szabad haragot is érezni, az is normális.
Soha nem kaptál egy nagy pofont, amikor kellett volna.
Érdekes módon csak olyannal szemben teszed meg, akiről TUDOD, hogy nem vág vissza(én a gyerekemmel).
Ez pszichiáter dolga helyretenni, de addig is: Egyszerűen amikor érzed, hogy kezdődik, hagyd abba. Ne gondolkodj, mert olyankor nem lehet. Egyszerűen utána, miután elmúlik ez, akkor is meg lehet oldani a problémát, ami miatt felmerült a düh. Képzeld, hogy autóval sietsz, de a kreszt akkor is be kell tartani!!!! Hiába rohansz, ha piros a lámpa, vagy stoptáblához érsz, egyszerűen meg kell állni, és kész, ez van!!!!!
Az a gáz, hogy mindig neked kell felülkerekedni, te akarsz lenni, aki a főnök. Lásd be, hogy ez nem lehet.
Írd be google-ba, hogy indulatkezelési probléma, és a találatok között szemezgess, hidd el, már ez is segíteni fog ideiglenesen!
Fogd fel, hogy egy másik ember teljesen máshogy lát dolgokat, és ez nem baj, tiszteletben kell tartani.
Ez zsarnokoskodás a másik felett.Nem szabad! Először az is elég, ha addig tudsz visszalépni, hogy "csak üvöltözöl".
Tényleg hamar menj pszichiáterhez!
27N
Köszönöm szépen!
Nem én voltam az, most mertem csak feltenni a kérdést. :( Nem régóta van ez, sajnos egyre rosszabbnak érzem. Azért szoktam veszekedni, mert például párom most is elment (buddhista meditációra), hétvégén pedig a haverjánál aludt, és ezek nem tetszettek. És ilyenkor nem érdekli, hogy mit mondok, makacs, és megy. Én meg felhúzom magam és nekimegyek, úgy kezdődött, hogy felpofoztam. Próbált lefogni, de én csak hadakoztam, ütöttem, rugdostam. :( Utána meg rám jön a sírógörcs, alig kapok levegőt.
Nem gondoltam volna, hogy pszichiáterhez kell ezzel fordulnom. :( Az is fáj, hogy ilyenkor tudom, hogy megbántom, pedig csak azt szeretném, ha velem lenne. De ő már menekül. :( És félek, hogy így elveszítem, most is azt mondta, hogy holnap elköltözik ha így folytatom. :(
Mindenképp fordulj dokihoz. Lehet, hogy nem ugyan az a problémád, mint az enyém, de a helyzeted legalább olyan súlyos, ez tagadhatatlan, bár legalább nem egy gyermek a célszemély, akinek nincs választása.....
Minden jót kívánok addig is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!