Mit lehet tenni a reszketés, heves szívdobogás ellen (gyógyszer nélkül)?
Pánikroham, régen nekem is volt, sose szedtem rá gyógyszert, kinőttem.
De menj orvoshoz, ha ez megnyugtat, majd felír valami gyógyszert.
Szerintem általában fölösleges, mert a stressz csökkentésével és némi józansággal enyhíteni lehet a lefolyását, és aztán fokozatosan megszűnik. De elhiszem, hogy van olyan súlyos pánikbetegség, amikor gyógyszer kell rá.
Pánikroham alatt semmi egészségre káros dolog nem történik. Egyedül maga a félelem, ami fellép. Ezt tudatosítva már nem is olyan borzalmas.
Nap közben célszerű sportolni, mozogni, hogy este fáradt és nyugodt legyél. Hideg fürdő (mások szerint forró fürdő) elalvás előtt segít ellazulni. A kávét, cigit alkoholt célszerű beszüntetni.
köszi mindenkinek a kedves, biztató választ! én is azt hiszem, hogy ez pánikbetegség.
szóval akkor megnyugodhatok, a heves szívverés nem rövidíti évekkel az életem?
tegnap 23:42
Ami történik, nem káros az egészségre (ennyi szívdobogást, izzadást stb. akkor is átélsz, ha felrohansz egy emeletet egy lépcsőn, vagy futsz, hogy elérj egy buszt). A jelenség pszichés, maga a félelem a betegség.
Ez valóban pánikbetegségnek tűnik. Sajnos nekem is van, megszenvedek vele időről időre, főleg, hogy próbálom gyógyszer nélkül átvészelni. Nagyon ritkán beveszek egy egy feszültségoldót, de szerintem nem ez a hosszútávú megoldás. Elképzelhető, hogy olyan szakaszában vagy az életednek, hogy bizonyos körülmények szorongást váltanak ki belőled, ami éjszakai pánik formájában jelentkezik. Ezt gondold végig, ha netán rájössz, iktasd ki a dolgot vagy próbáld megoldani (aszerint milyen jellegű). Amint helyreáll a megszokott bioritmusod és kielégítően tudod élni az életed, ezek is elmúlnak.
Elmondom azért én hogyan szoktam lenyugtatni magam, hogy ne kelljen gyógyszert alkalmazni, hátha segít.
HA érzem éjjel, hogy rosszul vagyok, pörög a szívem, szárad a szám stb., felülök, és elmondom magamnak, hogy nem szeretnék gyógyszert szedni, így csak én tudok segíteni magamon. Előveszek egy könyvet ( általában ugyanazt, lehetőleg ne egy ponyva legyen, hanem valami intellektuálisabb :), hason fekszem, és pár percig félhangosan olvasok belőle valamit, amire tudok figyelni...ha 3 sor után ugyanúgy rosszul vagy, nem baj, olvasd tovább...1-2 oldal után rááll az agyad, hogy az információt felfogja, és onnantól nem magaddal fogsz foglalkozni. Akkor egy gyors lámpaoltás és hogy ne jöjjön vissza a rosszullét, arra gondolj, amit olvastál...nálam az esetek 90 %-ában bejön, és el tudok aludni. Kicsit közhelyes, de mivel a pánik kétség kívül pszichés alapon nyugszik, az agyadat kell leuralnod. Próbáld ki, hátha neked is segít :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!