Akik antidepresszánsokat szednek tőlük kérdem, hogy a doki nem javasolt-e nekik pszichológust mielőtt gyógyszert irt fel?
Én próbáltam a kineziológiát, olyan volt, mint halottnak a csók, elismerem, biztos használ valakinek, különben nem létezne, inkább a gyengébb esetekben lehet hatásos.
Én is szeretnék terápiára járni, van abból is ingyenes, háziorvos vagy pszichiáter adhat beutalót, szerintem mind kettő, klinikai szakpszichológust keress, ő tart terápiát.
A cipralexnél, mint minden antidepresszánsnál az első napok nehezek lehetnek, de ha tudod, hogy pár nap és jobb lesz, akkor kibírható, a gyógyulás érdekében ki kell bírni! Nekem csak egy kis álmosságot okozott, de az is lehet, hogy magát a pánikot érzed, csak most egyenlőre félsz a gyógyszertől és azt hiszed attól van, de meglátod, amint használ, már elmúlik a félelmed és örülsz, hogy kibírtad azt a pár nehezebb napot!
Jobbulást!
No tegnap este először bevettem a Cipralexet, rá egy negyed órára a Frontint...ez így azt eredményezte , hogy szinte semmi mellékhatás nem volt, aludni is tudtam hál istennek
csk nem tuom mi lesz ha le kell tenni a frontint.
4-5 alkalom még nem pszichoterápia, csak a diagnosztikai fázis! A pszichoterápia a pánikbetegség esetén kb 4-8 hónap között van! De vannak olyan terápiák is, melyek évekig is eltarthatnak. (pl borderline személyiségzavarnál)
A pszichoterápia nem csak egyszerű beszélgetés. Megvannak a szakmai szabályai és több típusa van. Vannak nem beszélgetős formák is (pl hipnózis, KIP) A terapeuta választja ki mindig a megfelelő módszert, ami a kliensnek kell.
Nem lehet így neten leírni. Érzelmekkel, indulatokkal, összefüggésekkel, dolgozik. A páciens újra átdolgoz magában bizonyos élményeket, átlát eddig nem tisztázott folyamatokat magában és másokban, az érzelmi megélésen, viszonyuláson is tud változtatni. Feldolgoz nem tudatos dolgokat, esetleg traumákat, ami a betegséghez vezetett nála.
Az első pár alkalom beszélgetéssel, tesztek felvételével történik, megállapítja a pszichológus a dignózist és elemzi a személyiséget és annak működését.Ezután szerződéskötés következik, amiben megbeszélik, hogy a terápia hogyan épül fel, kinek mi lesz a feladata, felelőssége. A terápia csak ez után indul el.
Tehát kb a 4., 5. alkalomtól.
Lehet ingyen, TB támogatássl is terápiára járni, de a rendelők túlzsúfoltsága miatt kevesebb idő jut jóval egy betegre, ami a hatékonyságot nagy mértékben csökkenti.
Vannak intézetek, ahová be lehet feküdni akár 1-2 hónapra is pszichoterápiára. Ilyen pl Tündérhegyi Klinika nálunk. Csoportterápiák vannak, művészetterápia, pszichodráma és egyéni konzultáció is.
Ha erre nincsen lehetőség, akkor érdemes a maszekot megfontolni, és összespórolni rá a pénzt. Megtérül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!