Szerintetek van valami megoldás erre a depresszióra?
A szépséged az egyetlen, amivel érvényesülni akarsz? :O
Az gáz. Még a szép lányoknál is.
Keress egy pszichológust, vagy egy nagyon, nagyon jó barátnőt, aki segít elég önbizalmat gyűjteni. Az sokkal fontosabb, mint a szépség.
Nézz körül a környezetedben: a legrondább, bányarém nő is talál párkapcsolatot. Meg a legrondább férfi is.
Senki sem marad egyedül.
A "minden összejön" nem múlhat a külsőn, pl. tanulmányi eredmények, munkahelyi sikerek, karrier, anyagi előnyök, jó családi kapcsolatok, barátok, sportsikerek, nem győzöm felsorolni.
Mindig azt támadják, aki hagyja magát. Ha hagyod magad, tök mindegy, hogy nézel ki, ha szép lennél, akkor azért csipkednének, mert rosszul tanulsz, ha az se, akkor lassú vagy tesin, stb.
Ne hagy magad!
Igen, sajnálom. De azért ezt kompenzálni is lehet. Pl. gazdag vagy? Befolyásos vagy?
A csúnya embereket kihasználják, megvetik. Még a filmsorozatok is erről szólnak. Pl. 30 éve utálták a szemüvegeseket, gyógyegérnek tartották. Ma már elég soknak van szemüvege, változik a világ. Lehet 30 év múlva mindenki csúnya lesz, fel a fejjel!
Képzeld el, hogy az emberek körülötted, az egész világ egy nagy tükör...azt mutatja feléd, amit te gondolsz, érzel magadról. Mindenki úgy áll hozzád, ahogyan te állsz magadhoz. Amíg te gyötröd magad, mások is gyötörni fognak. Amíg te csúnyának érzed magad, mások is annak fognak látni. Az a kép, amit az emberi szem lát csak egy nagyon csalóka illúzió. Mindenki az érzelmeivel, az elméjével lát igazából. Például ha belenézel a tükörbe egyik nap, majd másik nap, lehet, hogy te is egészen másnak látod magad, a hangulatodtól függően. Van, hogy néha rácsodálkozol pl a hóesésre vagy az esőre, hogy milyen gyönyörű, de máskor meg szidod, hogy hogy lehet ilyen undorító egy idő. Minden attól függ, épp hogyan érzed magad.
Állj a tükör elé és keresd meg magadon azokat a részeket, amik nagyon tetszenek, amikről úgy gondolod, szépek. Gyönyörködj bennük, csak azokban a részekben. Pl én nagyon szeretem a szememet és a számat, pedig az orrom nagy és ronda :D (szerintem), viszont, ha az összképet nézem, mindig elábrándozok azon, hogy olyan szép szemem és szám van, hogy azt a randa orrot észre sem lehet venni mellettük. Így fogd fel te is!
Utána nézz szét, mi az ami nem tetszik magadon, de változtatható... kozmetika,smink,haj,öltözködés, ékszerek... nagyon nagyon sokminden változtatható. Kezdj el foglalkozni vele, tölts sok időt a szépítkezéssel, és ha elkészült a remekmű, gyönyörködj magadban :) Vedd észre, mi az ami ellenállhatatlan rajtad és emeld ki!
Tudd, hitesd el magaddal, hogy igenis vonzó és gyönyörű vagy. Sugározd ezt a környezeted felé is. Az utcán ne süsd le a szemed, ne hajts le a fejed, emeld fel és nyugodtan nézz az emberekre, mosolyogj rájuk, légy büszke. Húzd ki magad, ne akarj szürke kisegér lenni, aki inkább láthatatlanná válna. Sugározz magabiztosságot és ne keserítsen el, ha valaki beszól valamit, szólj vissza neki valami frappánsat, az is elég, ha csak magadban, nem muszáj hangosan kimondani. Vagy elég, ha ennyit gondolsz: nem érdekel a véleményed, egy senki vagy, én meg egy istennő :D Tudom, ez most hülyén hangzik, de olyan jó érzés, hidd el :D
Hogy segítségedre legyen egy pozitív példa: én egész gyerekkoromban a ronda, dagadt, kiközösített kis senki voltam, a nevetség és a gúny tárgya. Szóval tudom, mit érzel. Aztán úgy 18 éves korom körül elegem lett és megtettem azokat a dolgokat, amiket fent leírtam neked. Új, menő frizurát csináltattam a lapos, semmilyen, dagadt fejemre simuló haj helyett, elkezdtem sminkelni magam, kiemeltem a szemem és a szám, elkezdtem klassz ékszereket hordani, és lecseréltem a ruhatáram kopott, bő farmerek és pólók, lyukas sportcipő helyett szexi felsőkre, nadrágokra, szoknyákra, cipőkre és csizmákra. Megtanultam magassarkúban járni, és a folyamat alatt lefogytam 15 kilót. Azóta már nem kell elhitetnem magammal, hogy egy istennő vagyok, mert megteszik ezt mások, én meg csak helyeslek magamban :) Már nem kell mondogatnom az ilyesmit, mert az emberek mondogatják, a szemembe... nyíltan bókolnak, dicsérnek, felnéznek rám, szeretnek, sokan rajonganak értem. Én pedig csak fürdőzöm a dicsfényben...pedig, elárulom, még most is 80 kg vagyok a 170 centimhez,tehát még mindig a telt kategória...
21/L
Nagyon jó az előző válasz. Én is évekig voltam így magammal, aztán rájöttem, hogy nem lehet valaki annyira csúnya, hogy ne nézhessen ki jól, és hogy ne lehessen szeretni.
Úgyhogy részben az előző válaszban leírt technikákat alkalmaztam. Emellett pedig megtaláltam a stílusomat, leadtam pár kilót, elmentem egy jó fodrászhoz, nyitottabb lettem az emberek felé, és ma már semmi problémám nincs, szeretem magam :)
Olyan, hogy csúnya nő, objektíve igen ritkán fordul elő, főleg 20 éves kor körül és az alatt. Gyakorlatilag csak a baleset vagy betegség miatt eltorzult arcúak, a kórosan elhízottak stb. igazán csúnyák fiatal korban. A többi csúnya egyszerűen nem találta meg azt a stílust, ami a legjobbat hozza ki a meglévő adottságaiból. Mégpedig legtöbbször azért nem találta meg, mert meg sem kísérelte megkeresni. A látványosan csúny fiatal nőknek szinte mindig mentális problémájuk van (nem azért, mert csúnyák, hanem azért csúnyák, mert).
Sok "csúnya nő" neurotikus, felvette a "csúnya nő" szerepet, mert az valamiért kényelmes neki, pl. sajnáltathatja magát vagy szidhatja a világot, amiért az emberek felületesek, vagy megkímélheti magát az élettől (hiába próbálkoznék bármivel, úgysem sikerülne, mert csúnya vagyok - ezért inkább nem csinálok semmit, csak várom, hogy megöregedjek).
Szintén sok nő nem csúnya egyáltalán, csak annak látja magát, mert utálja magát, önbizalomhiányos. Az emberek jelentős része, talán többsége(!) önbizalomhiányos.
Azt is tudni kell, hogy a szépség a belső rendtől is függ. Aki magabiztos és vidám, az mosolyog és elegánsan mozog. Ez erősen javítja a megjelenését. Egy mosolygó, adottságainál fogva átlagos külsejű nő szebbnek tűnik, mint egy átlagnál amúgy sokkal szebb, de éppen csapzott, fáradt, rosszkedvű nő.
Ha depressziós vagy, azt kezelni kell. Kognitív pszichoterápia, esetleg gyógyszer is, megfelelő elfoglaltságok keresése, megfelelő életmód. Nézz utána.
Emellett fel kell építened az önbizalmad. Csak elkezdeni nehéz, de az sem nagyon. Ami a "csúnyaságodat" illeti, meg kell találnod a stílust, amivel az adottságaidat a legjobban hasznosíthatod. Megfelelő szaktanácsadást, profi stylist-ot kell igénybevenni. Lehet, hogy egyáltalán nem vagy csúnya, mint említettem.
Mihelyt kicsit barátságosabban és vidámabban nézel a világba, visszajelzéseket fogsz kapni. Ha mosolyogsz, visszamosolyognak rád. Ez bután és triviálisan hangzik, de annak, akinek romokban van az önbizalma, ez egy nagy eredmény lehet. Az első, legkisebb siker is növeli az önbizalmad, magabiztosabb leszel, ezért még több pozitív visszajelzést kapsz és így tovább. Sok embernek csak egy apró lökés kell, hogy elinduljon ez a folyamat.
Lehet, hogy jót tenne, ha elbeszélgetnél egy pszichiáterrel, ahol elmondhatsz mindet, talán egy könnyű szorongásgátló, ami önmagában persze nem oldja meg a problémádat, de könnyebb lesz átformálni a gondolkodásod és helyreállnod, utána pedig abba lehet hagyni a gyógyszerszedést, de csak orvosi utasításra.
Kitartást kívánok!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!