Hogy küzdhetem le az üldözési mániámat, és a telefonfóbiámat?
Volt barátom egy nap 25-30szor zaklatott telefonon, állandó jelleggel ellenőrzött, mikor hova megyek, mit csinálok...a végén már bőgtem, ha szólt a telefon,és azóta képtelen vok felvenni, ill. hívni vkit.
Volt 1 csaj, aki meg folyton rám akaszkodott, msn-en, facebook-on, iwiw-en örökké írt, megfojtott a ragaszkodásával, utánzásával, tiltottam.
Viszont azóta is félek bárkivel ismerkedni, m sokszor ő küldött embereket, h szerezzék meg a bizalmam, h kibeszélhessen, meg h visszaférkőzzön az életembe. Mostmár fenyegetőzik, h szétveret, ha nem leszek a b.nője.
Szabályosan bepánikolok, ha egyedül kell utcára lépnem, msn-t, közösségi oldalakat nem merek használni, parázok mindentől.
Hogy tudnám ezt leküzdeni? Pszichológusra nincs pénzem, és mostmár állandó jelleggel rettegek olyankor is, mikor tudom, h nem lehet ott, és a b.nőim mondják, h ez már túlzás.
kezdj el meditálni, attól megnyugszik az elme és a lélek.
olvasgass spirituális mesterektől ami szintén nagyon sokat segít a lelki béke megtalálásában. Ajánlom neked Eckhart Tolle könyveit például, aki "megtanít" élni ;)
Nem vagy egyedül, én is telefonfóbiás vagyok, bár nálam nincsenek efféle kiváltó okok, egyszerűen csak kirázott tőle a hideg világ életemben. Nálam a megoldás az lett, hogy rájöttem, hogy simán tudok telefon nélkül élni. Azért, mert mások állandóan azon lógnak, nekem még nem muszáj.
Próbáld meg, hogy kikapcsolod azt a buta telefont és otthon hagyod, és rögtön jobb érzés lesz.
Valóban, egyet kell értenem ezzel. A telefon a szabadságomból foszt meg. Én sem viszem magammal. És mindig csendesen van. Naponta egyszer kétszer megnézem. Ha fontos, akkor visszahívom. Tőlünk függ, hogy mennyire tesszük függővé életünket a telefontól vagy a nettől. De ha megtesszük, akkor tudjuk hogyan kell ezekkel bánni.
Neten nagyon jó, értelmes és hasznos kapcsolatokat lehet építeni. De ide már egy más viselkedési forma való, nem mint a való életben. Igaz az alapok hasonlóak.
A te félelmed nem alaptalan rettegés. Te tudod kitől félsz, és miért? Akinek ez a mániája, az mindenkitől retteg, és mindenért.
Egyébként nem tudom felfogni, hogy miért nem tudod azt a nőt lerendezni? Nem megölésre gondolok, csak arra, hogy mivel tart, ha tart téged fenyegetésbe?
Nekem is hasonló tüneteim vannak teljesen megtudlak érteni. Én is mindenkire gyanakszom, félek az emberektől, próbáltam leküzdeni, de nem nagyon sikerült.
Mi van veled azóta? Még mindig zaklat az a nő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!