Miért veszélyes, ha képzeletben nővel vagyok?
Egy novellában olvastam, hogy orvosok hasonlót állítanak.
"Ha a patikában nem volt éppen sürgős dolga, és egy pillanatra pihenhetett - behunyta a szemeit, és gondolatban sorra ölelte: Irmát, Arankát és Irént. Orvosok állítják - akik értenek a dologhoz -, hogy ez nagyon veszedelmes, ás az ilyen ölelkezés százszor inkább ártalmas, mint ha valójában megtörtént volna."
Csáth Géza: Történet egy gyógyszerészettanhallgatóról
Az idézetet pontosan írtad ki?
Nem maradt ki egy lényeges szó valahonnan?
*és
átellenőriztem mégegyszer
Csáth Géza író volt, ez egy irodalmi szöveg, ami a századelőn (XX. század) született. Nekem tetszik.
De gőzöm nincs honnan szedte. Akkoriban az önkielégítésről is azt tartották, hogy elsorvad tőle az ember.
A mai szexológia álláspontja kiegyensúlyozottabb, és csak akkor tartja károsnak az ábrándozást, ha az ábrándozó elszakad a valóságtól, és teljesen ábrándjaiba menekül.
22:51-nek
Lehet, hogy igazad van, de én ennek pont az ellenkezőjét olvastam valahol. Ott azt írták, hogy a homoerotikus ábrándozások (férfiaknak szólt ugyan, de hát a kérdés is nekik irányul) megóvnak a homoszexuálissá válástól, mivel ezzel az ilyen irányú vágyak levezetésre kerülnek és/vagy az ezzel járó bűntudat miatt.
Ott írták, eszembe jutott.
Én személy szerint nem gondolom, hogy akár a vágyak ábrándként elfojtásán, akár ábrándként való kiélésén múlna a való életben megélt szexuális preferencia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!