Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Borderline személyiségzavar...

Borderline személyiségzavar és? Bipoláris zavar?

Figyelt kérdés

Borderline személyiségzavarom van. Évek óta járok terápiába, próbálok tenni azért, hogy jobban legyek. Nagyon éles hangulatváltásaim vannak, pár naponta, naponta vagy egy nap kétszer is. Nem tudom, hogy ez borderline-os hullámzás-e vagy esetleg a bipoláris zavarnak egy formája. Néha köthető (akár egész apró dologhoz) körülményhez a váltás, de gyakran nincs számomra felismerhető oka. Úgy érzem egyre rosszabb, egyik nap olyan mélységekig jutok el, hogy nehezemre esik felkelni, tevékenységet végezni, szuicid gondolataim, öndestruktív késztetéseim vannak, szinte egész nap sírok, másnap felkelek, tettre kész vagyok, eufórikus örömérzettel, úgy érzem 'bármire' képes vagyok. Alvászavarom van, nem tudok elaludni akkor sem ha fizikailag már szükségem lenne egy rendes alvásra, reggel nehezen kelek. Hogyan tudhatnám meg, hogy ez bipoláris zavar vagy 'csak' a betegségemből fakadó labilitás miatt van-e? Gondolom, nagyon nehéz elhatárolni a két betegséget. Lehet valahogy 'mérni' a bipoláris zavart? Azért lenne fontos tudnom, mert ha az, akkor nem vergődnék tovább, gyógyszert is szednék a terápia mellett. Előre is köszönöm a válaszokat!

23N

2011. jan. 7. 14:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
depresszió is átcsúszhat pszichotikusba
2011. jan. 11. 02:02
 12/12 anonim válasza:
Szerintem a borderline-od oké, ha azt mondja a pszichiátered. Én arra tippelnék (a leírásod alapján) hogy ultradián ciklusú bipoláris affektív zavarod van. Sokan "elfelejtik", hogy ilyen is létezik. Pedig nekem is ilyenem van, és még egy-két ugyanilyen cipőben járó embert is. De szerintem kérdezd meg a szakembert, pontos diagnózist ő tud neked adni majd. Egyébként az ultradiánnál nem annyira szélsőségesek a váltások, és épp ezért szokták keverni a kevert fázissal is.
2012. jún. 27. 02:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!