Antidepresszánssal kapcsolatosan lenne kérdésem?
Itt is több kérdés-válaszban olvastam, hogy van/volt aki több éven keresztül szedte az antidepresszánst és azt szeretném kérdezni, hogy mikor mondjuk babát szerettek volna, akkor leálltak a bogyóval? Vagy addig bele se vágtak a bébi-projectbe? Mert elég soknál azt olvasom, hogy mikor leálltak a gyógyszerrel, rosszul voltak és elkezdték újra szedni.
Én egy hónapja szedem a Cipralexet, a közeljövőben még nem tervezek bébit, de 1-2 éven belül jó lenne és nem tudom, mi lesz, ha netán nem bírom letenni vagy vmi "baleset" folytán mégis jönne a baba.
Bár a legjobb az lenne, ha csak fél évig kéne a Cipralexet szednem, ahogy a doki is mondta és minden probléma nélkül le tudnám tenni....
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
25/L
Az előző válaszadónak még vszínűleg nem voltak depressziós tünetei, van, amikor kevés, az oldjam meg gyógyszer nélkül.
Mindig úgy hallottam, hogy 3 hónap kell ahhoz, hogy minden gyógyszer kiürüljön a szervezetből. A xanax nagyon erős nyugtató, ha állandóan szeded, egy idő után el fogja veszíteni ugyanazt a hatást, amit ma érzel, mert a szervezet hozzászokik, egy idő után váltani kell(ene). nem vagyok orvos, de ezekkel a szerekkel egyik napról a másikra nem szabad leállni, mert rosszabb lehet, mint volt. Fokozatosan, hosszabb távon kell csökkenteni az adagokat, és akkor azt is látod, hogy meg tudsz lenni nélkülük. Sok kismama is szed hasonlót, de úgy gondolom, a legkisebb kockázat az, ha a babatervezéskor sem szedsz már semmit, esetleg csak valami terhesvitamint max.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!