Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Antidepresszánssal kapcsolatos...

Antidepresszánssal kapcsolatosan lenne kérdésem?

Figyelt kérdés

Itt is több kérdés-válaszban olvastam, hogy van/volt aki több éven keresztül szedte az antidepresszánst és azt szeretném kérdezni, hogy mikor mondjuk babát szerettek volna, akkor leálltak a bogyóval? Vagy addig bele se vágtak a bébi-projectbe? Mert elég soknál azt olvasom, hogy mikor leálltak a gyógyszerrel, rosszul voltak és elkezdték újra szedni.

Én egy hónapja szedem a Cipralexet, a közeljövőben még nem tervezek bébit, de 1-2 éven belül jó lenne és nem tudom, mi lesz, ha netán nem bírom letenni vagy vmi "baleset" folytán mégis jönne a baba.

Bár a legjobb az lenne, ha csak fél évig kéne a Cipralexet szednem, ahogy a doki is mondta és minden probléma nélkül le tudnám tenni....

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

25/L

2011. jan. 6. 13:22
 1/6 A kérdező kommentje:
Azt még elfelejtettem hozzáírni, hogy az antibogyóm mellé még xanaxot is szedek.... :/ amit inkább úgy érzem, hogy annélkül nem jól vagyok....
2011. jan. 6. 13:24
 2/6 anonim ***** válasza:
Meg kellene saját magadban oldani ezt a dolgot,gyógyszer nélkül,mert ez nem vezet jóra.
2011. jan. 6. 13:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Az előző válaszadónak még vszínűleg nem voltak depressziós tünetei, van, amikor kevés, az oldjam meg gyógyszer nélkül.

Mindig úgy hallottam, hogy 3 hónap kell ahhoz, hogy minden gyógyszer kiürüljön a szervezetből. A xanax nagyon erős nyugtató, ha állandóan szeded, egy idő után el fogja veszíteni ugyanazt a hatást, amit ma érzel, mert a szervezet hozzászokik, egy idő után váltani kell(ene). nem vagyok orvos, de ezekkel a szerekkel egyik napról a másikra nem szabad leállni, mert rosszabb lehet, mint volt. Fokozatosan, hosszabb távon kell csökkenteni az adagokat, és akkor azt is látod, hogy meg tudsz lenni nélkülük. Sok kismama is szed hasonlót, de úgy gondolom, a legkisebb kockázat az, ha a babatervezéskor sem szedsz már semmit, esetleg csak valami terhesvitamint max.

2011. jan. 6. 13:37
 4/6 anonim ***** válasza:
A második válaszadónak nagyon is igaza van és ezt mint gyógyult depressziós írom neked. A gyógyszerek többet ártanak mint használnak.Ezer jobb módszer van amit a pszichiáterek nem reklámoznak. Miért is tennék, hiszen akkor rájuk nem lenne semmi szükség.
2011. jan. 6. 17:16
 5/6 anonim ***** válasza:
kedves kerdezo! Kivanom, hogy mielobb rendezodjenek gondjaid. Hosszu evekig kezeltek. allandoan depresszioban szenvedtem kb annyi evesen kezdtem mint te vagy most. Xanaxot is szedtem. Nem veszelyes, konnyen le lehet szokni rola persze betartod az orvos utasitasait. Volt, hogy pszihologushoz jartam es kibeszeltem magam. Ez nagyon jot tett. Es ami a legfontosabb amikor megismertem a jelenlegi paromat boldog voltam. Mar nem ereztem azt az uresseget amit azelott. Es jott a baba. Oriasi valtozason mentem keresztul. Az elso helyre a baba kerult. Sok sikert Neked es mielobbi gyogyulast kivanok!!
2011. jan. 7. 14:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :):):)
2011. jan. 7. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!