A szociopaták tudják magukról, hogy azok? Baj, ha megtudják magukról? Miért nincs fent a neten olyan kérdőív, amit kitöltve kiderülne az illetőről, hogy szociopata-e?
Ez a "teszt", amiből kiderül, hogy állítólag 99%-ra biztos, hogy pszichopata vagy egy nagy baromság.
Saját tapasztalatból IS mondom, én egyből eltaláltam, de ez főleg a sok filmnézésből adódik, hogy máshogy tekintek a hasonló dolgokra.
Másrészt pedig túlságosan is emocionális vagyok, ami eleve kizárja, hogy ebben a betegségben szenvednék.
Pszichológiai szempontból semmi alapja nincs az itt vázolt tesztnek. Ez inkább érdekesség.
Mint írtam van rá teszt, de szakember kezébe.
Az emberek túlnyomó része keveri az aszociálist az antiszociálissal. Az előbbi társaság KERÜLŐ, az utóbbi társadalom ELLENES!
Kérdező, te az előbbi kategóriába esel. A szociopaták nem teszik fel maguknak ezt a kérdést.
Ez a teszt hülyeség, gondolj pl. Sherlock Holmes-ra(a sorozatból) az ő karaktere szociopatának lett megalkotva és mégis az összejötteket választotta volna mert az a logikusabb, annak nagyobb az esélye, hogy igaz legyen. Egyébként is a szocio és pszihopatizmus az érzelmek hiányát tükrözi és a kérdés inkább egy kis fejtörő amiből alapból tudod, hogy becsapós lesz és az egyértelmű válasz egyértelmű is így egy szociopata is azt választaná.
Btw én is szociopata féle vagyok. Nem teljesen az csak sok "tünete" érvényes rám, pl. nem kötődök emberekhez, nem érzem, hogy egy tettem helytelen volt. Tudom, de nem érzem. A nagyanyám temetésén nem voltam egy cseppet sem és mikor nagyapám meghalt akkor se és pontosan tudom, hogy ettől szörnyű embernek kéne éreznem magam de nem érzem magam annak. Még csak az sincs, hogy nem voltunk jó viszonyban mert sokat voltunk együtt és jól elvoltunk. Nem érzek szeretetet és kötődést de képes vagyok dühös lenni de az meg azonnal elmúlik ha már nincs "veszélyérzetem" tehát ez lehet inkább csak túlélési ösztön.
Lényegében azt akarom mondani, hogy a pszihológia nem annyira egzakt tudomány, hogy ezt csak így meg lehessen mondani. Van, hogy nem egy konkrétan elnevezett betegségben szenvedsz csak bizonyos tünetek vannak együtt. Sajnos még túl keveset tudunk az agyról, hogy ezt pontosan meg lehessen határozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!