Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegek ti mitől féltek?

Pánikbetegek ti mitől féltek?

Figyelt kérdés

Nem tudom hogy pánikbetegségem van-e vagy csak szorongás.

Mostanába állandóan nyugtalan vagyok, attól félek hogy agyvérzést kapok, vagy infarktust, vagy elájulok, meg hogy van valami velem született betegségem, és bármikor meghalhatok. Nagyon rossz érzés. Régebben voltak pánikrohamjaim is, de megtanultam már visszafolytani, de a szorongás nem múlik el. Mi lehet ez szerintetek?

Más is van így ?

2010. dec. 27. 11:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
nem mondanám magam pánikbetegnek, de van néhány dolog, amitől eléggé rettegek. ilyen például a betegség. főleg a hányásos járványok... meg bármi más, amitől hányni lehet... :D de komolyan. iszonyatosan rettegek ettől. na meg a másik... az emberek. mmint oké, szeretek nagyvárosban lenni, meg sok ember között, de ha vmi zavar magamon, akkor félek, hogy észreveszik, és elkezdenek rólam beszélni, kirkeesztenek, ilyesmi... néha (nagyon ritkán) inkább elkerülöm a forgalmasabb helyeket, és végigmegyek egy sikátoron.
2010. dec. 27. 11:41
 2/14 anonim ***** válasza:

Én 1 évig azt hittem rossz a szívem, és egyszer csak, mikor alszom, úgy lelassul, hogy megáll, és folyton csekkolgattam hogy milyen tempóban ver, hogy ver-e még..???? És ha azt éreztem hogy miért ilyen lassú (70 körül..., csak szarul tapintottam ki épp) akkor beparáztam és hopp fel is ugrott 90-100-ra...

A másik meg mikor nagyon sokat sportolok és nagyon gyorsan vert, akkor meg az volt a bajom, úristen nem bírja, fel fog robbani, leáll, beszúr, stb.

Leszoktam róla nagy nehezen, 1 évig tartott. A szorongások emiatt meg kb. fél évig.

2010. dec. 27. 14:52
 3/14 A kérdező kommentje:

ezzel én is így vagyok néha.

és hogy sikerült leszokni róla ?

2010. dec. 27. 16:48
 4/14 anonim ***** válasza:

Hát nehezen...

Volt hogy ebből állt az egész napom. Hogy ezen kattogtam, nem tudtam enni rendesen, vagy másra gondolni.

Aztán idővel akaratlanul is sikerült másra gondolni. Mivel nyáron jött rám ez a hülyeség, nagyon féltem már a jövő nyártól, mert hát felidézi stb. az emlékeket. Igazából az is okozta részben ezt az egészet, hogy nagyon sok otthon töltött időm volt, sok szabadidő, 0 kihasználással.

Idén nyáron nagyon sok helyre el tudtam menni, tényleg lazítottam, és egyszerűen, mivel jól éreztem magam, ez se jutott eszembe. Néha ősztől visszaestem, de ez már minimális volt, tényleg csak egy-két napig tartott, hogy eszembe jutott ez a hülyeség. Plusz voltak rohamok. Azokat már az első hónapban le tudtam kezelni, igazából nem pánikroham, vagyis messze állt tőle, de szerintem tudod mire gondolok.

Bejött a képbe lány is, tanulni kellett újra, sok minden, ami elvette a figyelmem. És most már olyan régóta jól vagyok, mindenféle "tünet" nélkül, hogy végül elhittem, semmi bajom, csak bemeséltem magamnak. És most hogy erről beszélek sincs para, ezután se esem már vissza.

Mindenféle gyógyszer nélkül sikerült leszoknom erről a nagyon rossz szokásról, életem legszarabb korszakát irányította...

2010. dec. 27. 19:50
 5/14 A kérdező kommentje:

jó neked hogy már túlvagy rajta.

remélem nekem is sikerül minél előbb :)

2010. dec. 28. 09:21
 6/14 anonim ***** válasza:
szedjél feszültségoldót,jobb lesz.
2010. dec. 28. 12:17
 7/14 anonim ***** válasza:
Végül is szedhetsz, én azért hanyagoltam, mert megpróbáltam mindenféle cucc nélkül oldódni... Mit csináltam volna, ha épp nincs kéznél semmi gyogyó?
2010. dec. 28. 14:13
 8/14 A kérdező kommentje:
nem szedek egyenlőre semmit. valeriana drazsé van nálam mindig, hátha kell, de eddig csak 1szer kellett bevennem kb két hónapja. azóta rohamom se volt, csak a szorongás.
2010. dec. 28. 14:26
 9/14 anonim ***** válasza:
Én pánikbeteg vagyok. Nekem is először a testi félelmek jelentkeztek: szívroham, agyvérzés, ájulás, hányás mindenki előtt...Aztán jöttek mellé az irracionálisak is: féltem megenni néhány ételt, nehogy mérgező anyag került bele (az megnyugtatott ha más is evett), féltem a megőrüléstől (családon belül van skizofrén is), féltem, hogy amit látok csak elképzelem vagy, hogy egy pillanat alatt elvesztem a kapcsolatot a külvilággal. Valamint az is előfordult egyszer, hogy egy játékot játszottam és elhitettem magammal, hogy a játékot aki játsza, úgy hat rá a játék, hogy az megőrüljön (ezt nehéz elmondani). A lényeg, hogy irracionálisak voltak és később mindig rájöttem, hogy hülyeség volt félni, de akkor abban pillanatban tényleg rémisztőek. Szorongásoldók segíthetik, hogy egyből rájöjj, hogy értelmetlen a félelem vagy fel sem merülnek benned!
2010. dec. 28. 18:38
 10/14 tetris ***** válasza:

16 éve vagyok pánikbeteg, szedem rá a gyógyszert, és azóta kutya bajom.

Emlékszem attól féltem a legjobban, hogy elájulok valahol az utcán. Állandóan ezen kattogott az agyam, hogy na most, na majd most....

Mondanom se kell, soha se ájultam el, csak volt ez az ájulást megelőző baljós árny. Nagyon rossz érzés volt. A végén már a közeli ABC-be se tudtam elmenni, nehogy ott elájuljak.

Állandó bizonytalanság érzetem volt, gyengeség érzet, kiszolgáltatottság érzés, ájulás megelőző állapot.

És mégegy: Észveszejtő fejfájás rohamok, amiket nem csillapított semmilyen gyógyszer sem.

Elmentem a dilidokihoz, felírta a gyógyszert, azóta jól vagyok.

2010. dec. 28. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!